Erhverv

Rekord: Europas rigeste mand tjente 78 milliarder på én dag

Men han har stadig tabt 35 mia. dollars i år indtil videre.

Bernard Arnault, storaktionær i LVMH Group - og en af verdens rigeste mænd - har trods en stor formuestigning tirsdag stadig noget tilgode for at få sin formuen på niveauet fra årsskiftet. AP Photo/Christophe Ena.

Tirsdag steg verdens aktiemarkeder med rekordfart. Og her satte Louis Vuitton-storaktionæren Bernard Arnault formentlig en verdensrekord.

Aldrig før har en enkelt person formået at øge sin formue på en enkelt dag med 11,3 mia. dollars - ca. 78 mia. kr. - udelukkende drevet af udviklingen på aktiemarkedet, skriver Bloomberg.

Når Bloomberg udnævner det til den største stigning nogensinde, refererer det til den tid, som Bloombergs milliardærindeks har eksisteret.

Bloomberg Billionaires Index blev introduceret i marts 2012 og overvåger dagligt udviklingen i formuerne hos klodens 500 rigeste mennesker.

Bernard Arnault er Europas rigeste mand med en anslået formue på godt 80 mia. dollars - efter de store kursfald de seneste uger, men inklusiv tirsdagens stigning.

Ved indgangen til 2020 var Bernard Arnault verdens næstrigeste med en formue på omkring 112 mia. dollars.

Kun stifteren af Amazon, Jeff Bezos, overgik ved årsskiftet Bernard Arnault med en formue på 117,5 mia. dollars.

Så selv med en formuestigning tirsdag på 11,3 mia. dollars, ”mangler” Arnault stadig over 35 mia. dollars for at være tilbage på niveauet fra årets begyndelse.

Den næststørste vinder efter tirsdagens kursraket var i øvrigt superinvestoren Warren Buffett, hvis formue steg med 6,5 mia. dollars.

Læs også
Top job