Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Danfoss sender 460 medarbejdere hjem

Coronakrisen har skabt logistikudfordringer og ustabile leverancer for Danfoss, og topchef Kim Fausing sender nu 460 medarbejdere hjem.

Corona rammer verden
Danfoss holder reception i forbindelse med, at Kim Fausing per 1. juli tager over som koncernchef efter Niels B. Christiansen.


Kim Fausing

Milliardvirksomheden Danfoss gør nu brug af den danske stats lønkompensationsordning og sender næsten 500 medarbejdere hjem.

Covid-19 har ramt Danfoss, som mærker tiltagende ustabile leverancer og logistikudfordringer og ser ind i en fremtid med betydelig ordrenedgang i april og maj.

I en pressemeddelelse fra Danfoss udtaler topchef Kim Fausing, at selskabet grundlæggende står stærkt, men at hele situationen er for uforudsigelig til at køre videre uden handling.

»Vi bliver ved med at holde gang i produktionen og servicere vores kunder på bedst mulig vis. Situationen er meget forskellig fra region til region og på tværs af vores forretning. Kina er ved at komme tilbage, men vi ser nu et fald i omsætningen i Europa og USA. Derfor forventer vi, at vores aktivitetsniveau vil falde betydeligt i april og maj, og derfor tilpasser vi os til situationen,« udtaler Kim Fausing i meddelelsen.

Danfoss’ ledelse vil løbende vurdere behovet for at hjemsende medarbejdere. I dag har ca. 460 medarbejdere fået besked om, at de fra i morgen, torsdag den 26. marts, er blevet sendt hjem frem til 9. juni.

Danfoss blev hårdt ramt af finanskrisen med store tab og fyringsrunder, men ifølge Kim Fausing kom selskabet styrket ud af krisen i 2008-2009 og er nu bedre rustet til at håndtere en ny krise i form af covid-19.

»Den her krise er bare anderledes. Den er kommet ekstremt hurtigt og med en voldsom kraft, fordi man lukker økonomier ned og bremser den globale økonomi ret drastisk som konsekvens af corona,« siger Kim Fausing til Finans.

»Det er nødvendigt for at stå stærkt, at man er i stand til at tilpasse sig, når sådan en krise kommer. Det er det, vi gør nu. Vi skal have både Danfoss og vores medarbejdere godt og sikkert igennem det her, det kan vi bedst gøre ved at være fleksible og holde vores medarbejdere om bord,« siger Fausing, som trods de dystre udsigter i Europa og USA ser lyspunkter i Kina, hvor corona-virussen er spredt fra Wuhan, og hvor Danfoss har stor aktivitet.

»På den ene side har vi lyspunkter, for vi kan skæve til Kina, hvor det startede. I marts er vi ved at være tilbage. Vi ligger med en toplinje, der er lidt bedre end sidste år og ordreindgang, der er bedre end sidste år,« siger Kim Fausing.

Nu har krisen imidlertid ramt Danfoss’ største regioner, som er Europa og USA, og det er endnu uklart, hvordan krisen udvikler sig, og hvor store konsekvenser, den medfører. Derfor vil Kim Fausing heller ikke sige, om hjemsendelsen af de knap 500 medarbejdere er første tiltag af flere.

»Det her ændrer sig hver dag i øjeblikket. Spørgsmålet er, hvornår man får fast grund under fødderne, som man har fået i Kina. Corona er ikke væk i Kina, men man har fundet en måde at arbejde på, og vi har 95 procent af vores medarbejdere tilbage,« siger Kim Fausing.

Danfoss omsatte for 47 mia. kr. i 2019, mens driftsresultatet før renter, skat og afskrivninger (ebitda) landede på 7,7 mia. kr. Industrivirksomheden har hovedsæde på Als og beskæftiger godt 5700 medarbejdere i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også