Erhverv
BREAKING

Tjente 50 mio. kr. på Rødbillet - nu er han med i ny konkurs

Thomas Hintze fortrød sit salg af busfirmaet Rødbillet i 2017. Siden er flere af hans virksomheder gået konkurs, senest hans holdingselskab.

Thomas Hintze fik stor succes med busfirmaet Rødbillet, der billigt fragtede danskerne  rundt i landet. Foto: Benjamin Nørskov

Thomas Hintze blev for år tilbage kendt som manden bag det fremadstormende busfirma Rødbillet, der fragtede danskere på tværs af landsdelen til meget lave priser.

Succesen fik den tyske konkurrent Flixbus til at opkøbe Rødbillet for over 50 mio. kr. i 2017. Noget som Thomas Hintze senere fortrød, har han tidligere fortalt Børsen.

Siden gik en stribe af hans virksomheder konkurs, heriblandt håndboldklubben HC Midtjylland, som han havde brugt knap 20 mio. kr. på.

Nu er Thomas Hintzes holdingselskab Bella Andalo Holding så taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Aarhus.

Det bekræfter advokat Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert, der er kurator i konkursboet.

Ifølge kuratoren blev selskabet sendt til tvangsopløsning i januar af Erhvervsstyrelsen, fordi selskabet ikke havde en revisor registreret.

Derefter blev Christian Jul Madsen udpeget som likvidator.

»Det stod hurtigt klart, at selskabet var insolvent,« forklarer kuratoren om forløbet, der for nylig har ført til en konkursbegæring og senere et konkursdekret.

Hidtil er der anmeldt krav for næsten et tocifret millionbeløb af kreditorer i Bella Andalo Holding.

»Vi er i øjeblikket ved at afdække, om der er aktiver i selskabet af reel værdi,« siger Christian Jul Madsen.

Bella Andalo Holding har i øjeblikket seks datterselskaber under sig, hvoraf flere i fjor kom under konkursbehandling. Bella Andalo Holding fungerede også som moderselskab for Rødbillet op til salget af busfirmaet i 2017.

Det konkursramte selskabs seneste regnskab viste et underskud efter skat på 19,6 mio. kr. Samtidig valgte revisoren at udtrykke en såkaldt manglende konklusion om regnskabet. Simpelthen fordi revisoren ikke kunne opnå tilstrækkelig bevis for primobalancen, tilgodehavender og gælden.

Thomas Hintze har direkte ejerandele i en række virksomheder, heriblandt et taxifirma og en udlejningsvirksomhed.

Ifølge cvr-registeret flyttede han i slutningen af februar adresse fra Aarhus til Grækenland.

Finans har henvendt sig til Thomas Hintze, men har ikke fået svar på henvendelserne.

BRANCHENYT
Læs også