Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

3,3 millioner amerikanere meldte sig ledige i sidste uge

3,3 millioner amerikanere meldte sig ledige i sidste uge. Det er det højeste antal nogensinde, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Corona rammer verden
Foto: Ellen F. O'Connell/Hazleton Standard-Speaker via AP

3.283.000 personer.

Så mange amerikanere meldte sig arbejdsløse i sidste uge, hvilket er det højeste niveau nogensinde, siden statistikken begyndte at blive opgjort i 1960’erne.

Det viser netop offentliggjorte ledighedstal for det amerikanske arbejdsmarked.

Til sammenligning meldte 281.000 sig ledige ugen før ud af et samlet arbejdsmarked på ca. 160 mio. personer.

»Det er et svimlende tal, der med længder overgår noget, vi nogensinde har set før. Da finanskrisen rasede på sit allerhøjeste, var det omkring 660.000 amerikanere, der hver uge blev arbejdsløse. Det er naturligvis en direkte konsekvens af COVID-19 og den delvise nedlukning af amerikansk økonomi,« siger Søren V. Kristensen, cheføkonom i Sydbank.

Amerikansk økonomi har - ligesom store dele af den øvrige verden - været ramt af nedlukning, som følge af coronavirussen.

Tallet for nytilmeldte arbejdsløse er sandsynligvis blot det første i række af skræmmende nøgletal, der vil vise, hvor hårdt ramt den amerikanske økonomi er blevet af coronakrisen, forudser Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit.

»Det er et klart tegn på, at væksten vil falde som en sten i andet kvartal, da mange dele af økonomien simpelthen er gået helt i stå,« siger han.

Det amerikanske senat vedtog i går en stor hjælpepakke på over 2.000 mia. dollar, hvilket svarer til 10 pct. af det amerikanske bruttonationalprodukt.

Samtidig har den amerikanske centralbank Federal Reserve sænket renten og igangsat et stort opkøbsprogram, der skal stimulere økonomien.

»Forhåbningen er, at det er nok til at sikre en stærk genopretning på den anden side af coronakrisen. Vi tror stadig, at både Federal Reserve og politikerne til syvende og sidst kan komme på banen med yderligere tiltag for at understøtte økonomien og markederne,« Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker i Danske Bank.

BRANCHENYT
Læs også