Erhverv

Bavarian afslutter emission - står til bruttoprovenu på 2824 mio. kr.

I alt er 17.629.889 nye aktier i Bavarian Nordic blev tegnet af allerede eksisterende aktionærer, der har udnyttet den tildelte tegningsret, eller af andre investorer, der har udnyttet en tegningsret, som de har købt. Foto: Bavarian Nordic

Tegningsperioden for nye aktier er afsluttet hos Bavarian Nordic, og aktieemissionen står til at sikre selskabet et bruttoprovenu på 2824 mio. kr.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen fredag.

I alt er 17.629.889 nye aktier i Bavarian Nordic blev tegnet af allerede eksisterende aktionærer, der har udnyttet den tildelte tegningsret, eller af andre investorer, der har udnyttet en tegningsret, som de har købt.

- Med det nuværende marked, der er kraftigt påvirket af Covid-19 pandemien, er vi glade for at meddele resultatet af vores fortegningsemission, der har fået stor opbakning fra mange af vores eksisterende aktionærer, men også har tiltrukket nye investorer til Bavarian Nordic, siger Paul Chaplin, der er administrerende direktør hos Bavarian Nordic, i meddelelsen.

Nettoprovenuet, som er bruttoprovenu fratrukket de forventede omkostninger ved udbuddet, forventes at blive opgjort til omkring 2724 mio. kr., fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen fredag morgen.

- Provenuet vil sikre finansiering til at understøtte det seneste køb af to kommercielle vacciner fra GlaxoSmithKline - en transaktion, som er en strategisk hjørnesten i vores stræben efter at blive et af de største specialiserede vaccineselskaber, siger topchefen.

Udbuddet har været undervejs siden oktober, da Bavarian annoncerede køb af rettigheder til to produkter af Glaxosmithkline, og de 25,9 nye aktier, som kapitalforhøjelsen omfatter, ventes at tilføre selskabet et nettoprovenu på godt 2,7 mia. kr.

Først når de nye aktier og kapitalforhøjelsen er registreret hos Erhvervsstyrelsen vil udbuddet være endeligt gennemført. Det ventes at ske den 30. marts.

BRANCHENYT
Læs også