Erhverv

Tjæreborg-præstens arvinger har tjent penge 25 år i træk

Nu forbereder de sig på coronaen.

Club La Santa blev i sin tid etableret af grundlæggeren af Tjæreborg Rejser, Ejlif Krogager.

Arvingerne til den afdøde pastor og rejsekonge Ejlif Krogager tjener stadig gode penge på det kendte danske ferieresort Club La Santa.

For 25. år i træk har Club La Santa, der ligger på den nordvestlige del af Lanzarote, lavet overskud. Det viser et nyt regnskab.

I det seneste regnskabsår omsatte Club La Santa for 140 mio. kr. og tjente 13 mio. kr. efter skat. Det var lidt mindre end året før, men ledelsen er tilfreds.

Det helt store spørgsmål er nu, om coronavirussen kommer til at sætte en stopper for velhaverfamiliens imponerende stime af overskud.

Dels er danskere og mange andre lige nu forhindret i at rejse til Lanzarote. Dels har ejerfamilien bag Club La Santa en pæn portion værdipapirer, som har fået hug på de turbulente aktiemarkeder.

Club La Santa havde ved udgangen af seneste regnskabsår en samlet egenkapital på 43 mio. kr.

»Ledelsen vurderer, at selskabets finansielle situation og likviditetsberedskab vil udgøre en tilstrækkelig buffer,« står der i regnskabet.

Efterkommerne til Ejlif Krogager ejer Club La Santa gennem aktieselskabet A/S af 3. juni 1986, der igen er ejet af Krogagerfonden. Den samlede formue i de to selskaber er på over 1,5 mia. kr.

Det er den største pengetank i dansk rejseliv.

Club La Santa blev etableret for mere end 30 år siden af grundlæggeren af Tjæreborg Rejser, Ejlif Krogager. Han faldt over en hensygnende ferieby på Lanzarote og købte et af byens lejlighedskomplekser.

Det skulle skaffe flere sengepladser til de danskere, der hellere ville holde charterferie på Lanzarote end til grisefester på Mallorca.

I 1978 købte Ejlif Krogager hele feriebyen. Fem år senere indviede han La Santa Sport, centrets første navn.

Da Ejlif Krogager i 1989 solgte Tjæreborg Rejser til Spies, fulgte Club La Santa ikke med. Derfor er ferieresortet med 300 medarbejdere og plads til 1.600 gæster stadig ejet af Krogager-familien.

Godt en tredjedel af gæsterne på Club La Santa er danskere.

BRANCHENYT
Læs også