Erhverv

Coronakrisen har ramt Vestjylland hårdest

Andelen af nytilmeldte ledige er vokset mest i Vestjylland. Østjylland er indtil videre sluppet med den laveste stigning.

Artiklens øverste billede
Andelen af nytilmeldte ledige er vokset med 27,4 pct. i Vestjylland siden 8. marts, viser de første regionale tal over udviklingen. Arkivfoto: Torben Andahl

I alt er antallet af nytilmeldte ledige vokset med 31.763 siden den 8. marts, viser den første regionale fordeling over ledighedsudviklingen fra Beskæftigelsesministeriet.

Tallene dækker dog over mærkbare regionale forskelle.

Vestjylland har indtil videre oplevet det højeste hop i andelen af nytilmeldte ledige. Her er andelen vokset med 27,4 pct. I personer er der tale om 1.614 nytilmeldte ledige.

Tallene dækker vel at mærke over nettotal, således at de ledige, der trods alt også er afmeldt i perioden, fordi de f.eks. har fået job eller er kommet på sygedagpenge, er fratrukket tallene.

Østjylland er indtil videre den landsdel, der er sluppet nådigst, når det gælder andelen af nytilmeldte ledige. Her er andelen vokset med 21,9 pct. - eller 4.881 personer.

Målt i antal personer har Region Hovedstaden oplevet den største stigning. Her er der netto kommet 10.729 flere nytilmeldte ledige siden den 8. marts. I pct. er andelen her 25,1 pct.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard konstaterer, at hele landet er ramt. Han opfordrer virksomhederne til at gøre brug af muligheden for at få lønkompensation i stedet for at fyre, og han udelukker ikke yderligere tiltag fra regeringen for at redde job.

»De meget store hjælpepakker, vi har lavet, er med til at holde hånden under økonomien i denne meget svære tid, så vi redder så mange arbejdspladser som muligt. Jeg vil igen opfordre til, at man bruger de muligheder for kompensation for blandt andet lønudgifter og andre faste indtægter, som vi nu stiller til rådighed, så lønmodtagerne har et arbejde at vende tilbage til, når krisen er slut,« siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Vi tager selvfølgelig fortsat situationen meget alvorligt og afviser ikke, at vi vil komme mere flere tiltag. For vi står fortsat i en ekstraordinær situation.«

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.