Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Abbott stiger markant: FDA har godkendt lyn-coronatest

Corona rammer verden
Selskabet planlægger at levere nogle af de første kits i løbet af denne uge, og at fremstillingskapaciteten vil blive skaleret op til at nå 50.000 test om dagen. Foto: AP/Ted S. Warren

Aktien i amerikanske Abbott Laboratories stiger i formarkedet mandag med godt 12 pct., efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har givet en hastegodkendelse af en test, der kan spore coronavirus på bare ned til fem minutter.

Mens det tager fem minutter at nå frem til et positivt testresultat, så kan det transportable testudstyr, der er på størrelse med en brødrister, vise negative testresultater inden for 13 minutter, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Selskabet planlægger at levere nogle af de første kits i løbet af denne uge, og at fremstillingskapaciteten vil blive skaleret op til at nå 50.000 test om dagen.

- Dette er selskabets anden test til at modtage "Emergency Use"-godkendelse hos FDA for Covid-19-sporing, og kombineret forventer Abbott at producere omkring 5 mio. test om måneden, skriver Abbott.

BRANCHENYT
Læs også