Serier

Han har sendt 118 ansatte hjem og er flyttet ind på sit tomme hotel: »Vi har ikke råd til en nattevagt«

De norske skisportssteder lider under coronakrisen.

Corona rammer verden
Beitostølen er placeret 900 meter over havet er dermed den højest beliggende - og mest snesikre - skidestination i Norge. Området er især kendt for sine langrendsløjper.  Foto: Karin Møller-Olsen

På den højst beliggende skidestination i Norge minder det lige nu mest af alt om en spøgelsesby.

Samtlige alpinanlæg er lukket. Lifterne holder stille. Hoteller og hytter ligger hen i mørket. Og stort set alle ansatte er sendt hjem.

Lige på nær en enkelt regnskabsmedarbejder og Atle Hovi, der sammen med sin bror ejer Beitostølen Resort. Det skriver Dagens Næringsliv.

I det kendte skiområde, som hvert år også får besøg af tusindvis af danskere, driver Atle Hovi og hans familie to hoteller, heriblandt Radisson Blu Mountain Resort, hytter og lejligheder og står derudover for driften af skiområdet.

Men coronavirussen har slukket den pulserende skidestination. 118 ud af 120 ansatte er sendt hjem. Og ejerfamilien har måttet skære alle unødvendige udgifter fra i et forsøg på at redde deres skiforetagende.

»Vi er flyttet ind på det tomme Radisson-hotel. Vi har ikke råd til nattevagter nu, så vi må passe på hotellet, til krisen er ovre,« siger direktør Atle Hovi til Dagens Næringsliv.

Beitostølen er placeret 900 meter over havet er dermed den højest beliggende - og mest snesikre - skidestination i Norge.

Men snegaranti kommer man ikke langt med i disse coronatider.

Overalt i Europa er der indført rejserestriktioner, og i Norge har man - ligesom i mange andre lande - lukket både lufthavne og havne og indført streng kontrol ved landets grænser.

Det betyder, at der ingen udenlandske skiturister kommer til Norge.

Koncernen bag Beistostølen Resort tjente sidste år 3 mio. kr. før skat, men forventer i år et underskud, fortæller Atle Hovi til Dagens Næringsliv.

Læs også
Top job