Serier

Michelin-restauranter begæret konkurs

Kadeau-koncernen, der står bag en lang række aktiviteter, heriblandt Michelin-restauranter i København og på Bornholm, har måttet kaste håndklædet i ringen, fortæller virksomhedens direktør.

Corona rammer verden
Michelin-restauranterne Kadeau i København og på Bornholm er nu blevet offer for coronakrisen. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Coronakrisen har ramt de danske restauranter hårdt. Nu har krisen taget sit hidtil mest kendte offer.

Koncernen bag de to Michelin-restauranter Kadeau i København og på Bornholm er således begæret konkurs.

Udover de to Michelin-restauranter driver koncernen også et hotel på Bornholm og en række andre restauranter i landet. Alle datterselskaber og aktiviteter indgår i konkursbegæringen.

Det fortæller Kadeau-koncernens adm. direktør, Magnus Klein Kofoed.

»Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt,« siger han.

Magnus Klein Kofoed forklarer, at vinteren ikke er den bedste sæson for Kadeau-restauranterne.

»Derfor var vi helt i bund på likvider. Nu er det op til fremtiden, hvad der skal ske. For at være hudløst ærlig, ved jeg ikke rigtigt noget om fremtiden. Måske kan vi genoptage nogle af aktiviterne på den anden side af krisen. Lige nu ved vi bare ikke, hvordan verden ser ud, når vi er på den anden side,« siger han.

Kadeau-koncernen har gennem en årrække haft millionunderskud. De seneste tre regnskabsår er det blevet til et samlet tab på knap 10 mio. kr. efter skat.

Undervejs i coronakrisen fik Kadeau-koncernen sine medarbejdere til at gå ned i løn. Men dette var altså ikke nok, og de forskellige hjælpepakker fra regeringen var ikke nok til at redde koncernen.

»Det er et livsværk, vi har set vokse gennem de sidste mange år. Nu er det slut, og det berører os alle sammen helt vildt,« siger Magnus Klein Kofoed.

Kadeau-koncernen har gennem årene været økonomisk presset og hentet ny kapital. Heriblandt fra den kendte forsanger Lukas Forchhammer fra bandet Lukas Graham, der er medejer af datterselskabet, som driver Michelin-restauranerne.

Kadeaus restaurant i København har to Michelin-stjerner, mens restauranten på Bornholm har én stjerne.

Læs også
Top job