Serier

Tidligere OW Bunker-ejer og ledelse lægger sag an mod Deloitte

OW Bunkers tidligere ejer og ledelse sagsøger nu Deloitte i Singapore for at have blåstemplet regnskabet i det skandaleramte datterselskab Dynamic Oil Trading.

Skandalen i OW Bunker
Revisionshuset Deloitte og den tidligere ejer i Altor har indtil nu afvist, at hverken det ene eller andet selskab har erstatningsansvar i sagen omkring OW Bunkers konkurs i 2014. Foto: PR / Collage: Anders Thykier

Oliehandelsselskabet OW Bunkers tidligere ejer og ledelse sagsøger nu Deloitte i Singapore for at have blåstemplet regnskab i det svindelramte datterselskab Dynamic Oil Trading tilbage i 2014 – otte måneder før OW Bunkers konkurs.

Det skriver Børsen.

Frem til nu har kapitalfonden Altor, som ejede OW Bunker frem til konkursen, sammen med revisionshuset forsvaret sig med, at ingen at ingen af de to selskaber var erstatningsansvarlige for konkursen.

Men nu har Altor alligevel valgt at stævne Deloitte i Singapore, sammen med den tidligere ledelse i oliehandelsselskabet, erfarer Børsen, som ikke har kunnet få en kommentar fra hverken Altor eller Deloitte i Singapore.

Grunden til, at Altor sammen med den tidligere ledelse nu sagsøger revisionshuset, hænger sammen med, at disse selv er blevet ramt af et erstatningskrav fra bl.a. konkursboet i OW Bunker, skriver dagbladet.

Her mener konkursboets kuratorer, at Altor og ledelsen skjulte vigtige oplysninger om risici forbundet med Dynamic Oil Trading. Heriblandt tilgodehavender for 875 mio. kr. hos problemkunden Tankoil, der slog benene væk under OW Bunker få måneder efter selskabets børsdebut.

Hvis det ender med, at Altor og den tidligere ledelse bliver idømt erstatningsansvar i sagen, vil de sandsynligvis sende regningen videre til Deloitte i Singapore, og sagsanlæggelsen kommer nu, da denne senest skal indgives seks år efter den ansvarspådragende handling, skriver Børsen.

OW Bunker var et af de største selskaber i Danmark målt på omsætning, da det gik konkurs i november 2014, mindre end otte måneder efter at det var blevet solgt delvist på børsen af kapitalfonden Altor.

Konkursen, der anses som Danmarkshistoriens måske største børsskandale, udløste store tab til aktionærer og kreditorer, og efterfølgende har konkursboerne anlagt en stribe erstatningssager mod Altor, Deloitte, den tidligere ledelsen samt flere investeringsbanker.

Læs også
Top job