Erhverv

Aarhus Havn bruger et trecifret millionbeløb i forbindelse med coronakrisen

Aarhus Havn har valgt at investere stort midt i coronakrisen. Bl.a. opføres et stort kontorhusbyggeri, som også skal rumme velkomstfaciliteter til krydstogtturister.

Artiklens øverste billede
De mange penge skal bruges på en fortsat opgradering af Østhavnsvej, færdiggørelse af en færgeterminal til Molslinjen, et større kontorbyggeri på Mellemarmen og en mulighed for at få gang i byggeriet af Marselistunnellen. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen

Aarhus Havn har valgt at bruge et trecifret millionbeløb som følge af coronakrisen. Hvis man oven i hatten smider de allerede planlagte projekter, som fastholdes trods krisen, løber den samlede investeringssum op i mere end 2 mia. kr.

Det har man valgt at gøre for at fastholde sin medarbejderstab og kundekreds. Målet er at sikre sin konkurrencedygtighed på den anden side af coronakrisen, så man fortsat kan være en stærk samarbejdspartner for både transportkøberne og transportørerne samt de virksomheder, der allerede ligger på havnen.

Det fortæller Nicolai Krøyer, der er kundechef på Aarhus Havn.

»Vi holder havnen åben og operationel, og bl.a. på den baggrund har vi besluttet at fastholde vores medarbejderstab, som både er meget dedikeret og specialiseret i forhold til vores erhverv. Derfor tror vi på, at vi får brug for dem alle efter krisen,« siger han og fortæller, at Aarhus Havn desuden har valgt at understøtte kundernes forretning ved at yde en ekstraordinær kredit i de kommende måneder og frem til den 1. juli.

»Med den ekstraordinære kredit bidrager vi forhåbentlig til, at alle vores kunder og samarbejdspartnere klarer den nuværende udfordring,« siger Nicolai Krøyer og tilføjer, at man lavede et lignende initiativ i 2008 under finanskrisen.

Nyt til krydstogtturister

Blandt investeringerne kan man finde et helt nyt kontorbyggeri, en fortsat opgradering af Østhavnsvej, færdiggørelse af en færgeterminal til Molslinjen og en mulighed for at få gang i byggeriet af Marselistunnellen.

MT Højgaard er bygherre på det 26.000 etagekvadratmeter store kontorhus. Her vil Mads Bue Mørk, der er direktør for projektudvikling i MT Højgaard, på nuværende tidspunkt dog ikke ud med for mange informationer om det nye kontorbyggeri, førend lokal- og byggeplaner er på plads og endeligt godkendt.

»Det er lidt for tidligt at melde noget ud. Det holder vi indtil videre for os selv,« siger han.

Det er ikke meldt ud, hvornår man forventer, at det nye kontorhus skal stå færdigt. Der er endnu ikke en lokalplan for det store kontorbyggeri, og der vil gå mindst et år, før der kan være en godkendt lokalplan, og byggeriet kan gå i gang.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.