Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Taber 200 mio. kr. om dagen: Disney-topchef udskyder stop

Bob Iger havde planlagt at trække sig som topchef for Disney-koncernen. Nu er han igen med til at styre biksen gennem coronakrisen.

Corona rammer verden
Bob Iger har igen taget teten i Walt Disney-koncernen. Foto: AP

Coronakrisen har fået den mangeårige Disney-topchef Bob Iger tilbage i det varme sæde.

Tilbage i februar valgte Bob Iger ellers at træde tilbage efter 15 år som topchef for Walt Disney-koncernen for at fungere som bestyrelsesformand frem til slutningen af 2021.

Men krisen, der ifølge New York Times koster Disney 30 mio. dollars, svarende til 200 mio. kr., om dagen har fået Bob Iger til at genindtræde i den daglige styring af Disney. Side om side med den nye topchef Bob Chapek.

»En krise af denne størrelse og dens påvirkning på Disney har nødvendigvis resulteret i, at jeg aktivt vil hjælpe Bob (Chapek, red.) og virksomheden i kampen mod det, især fordi jeg drev virksomheden i 15 år,« fortæller Bob Iger til New York Times.

Disneys forlystelsesparker er lukket som følge af corona-pandiemien, store filmudgivelser er blevet udskudt og har sendt op mod 70.000 medarbejdere på orlov under krisen.

Disney har i marts ifølge Guardian været nødsaget til at låne 6 mia. dollars, svarende til 41 mia. kr., for at komme gennem krisen.

Som et lyspunkt i mørket har Disneys streamingservice Disney+ dog tiltrukket millioner af nye brugere den seneste tid.

Bob Iger har i sin tid som topchef ført Disney gennem vækst og opkøb. Med overtagelsen af 21st Century Fox' underholdningsaktiver for 71,3 milliarder dollar sidste år som kronen på værket.

Han har også stået ved roret, mens koncernen har udviklet sin streamingforretning - senest med lanceringen af Disney+ i november sidste år.

Den 71-årige Iger var også manden bag overtagelsen af Pixar, Marvel Studios og Lucasfilm, som alle har kastet store filmsucceser af sig under Disneys ejerskab med udvikling af såkaldte franchises med mange efterfølgere inden for kategorierne af superhelte og stjernekrigere.

BRANCHENYT
Læs også