Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ørsted om øget risiko for forsinkelse i USA: Aldrig godt for økonomien

Corona rammer verden
Coronakrisen kan påvirke nogle af Ørsteds kommende store projekter. Foto: Ørsted

Coronavirusudbruddet og længere ventetid for at få myndighedernes godkendelser kan føre til, at Ørsteds kommende store havvindprojekter i USA vil løbe ind i forsinkelser.

Allerede i sidste uge blev opførelsen af det amerikanske Skipjack-projekt udskudt et år, og Ørsteds havvindprojekt South Fork i New York vil også højst sandsynligt stå færdigt senere end planlagt.

De to projekter er af den mindre slags for Ørsted, der også skal opføre tre markant større havvindmølleparker ud for den amerikanske østkyst frem mod 2024.

Ifølge Ørsteds finansdirektør, Marianne Wiinholt, er der nu også en øget risiko for, at de projekter i sidste ende kan blive forsinkede. Det kan i sidste ende ramme økonomien og afkastet for projekterne.

- Det er klart, at forsinkelser aldrig er godt for økonomien i projekter. Hvis vi ser forsinkelser på de tre store projekter, så vil det have en betydning. Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan for at kompensere for den negative effekt, en forsinkelse vil have, hvis den kommer. Men det ved vi ikke endnu, siger hun.

Finansdirektøren oplyser, at forsinkelsen af de mindre projekter, Skipjack og South Fork, ikke vil resultere i en nævneværdig negativ økonomisk effekt for projekterne.

BRANCHENYT
Læs også