Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Vestas' store amerikanske konkurrent giver fortsat underskud

Corona rammer verden
GE gør sig også inden for vindmøller, hvor selskabet konkurrerer med Vestas. Foto: PR General Electric

Amerikanske GE, som er en stor konkurrent til Vestas og Siemens Gamesa, modtog i første kvartal kontrakter på levering af 738 vindmøller, hvilket er et fald fra 970 enheder i samme kvartal året før.

Det fremgår af selskabets regnskab for kvartalet, som er offentliggjort onsdag. Vindmølleaktiviteterne hos GE ligger i divisionen for vedvarende energi, Renewable Energy.

De bestilte møller har en samlet kapacitet på 2333 megawatt mod 2664 megawatt i første kvartal 2019, og opgjort i dollar løb ordreindgangen på udstyret op i 2,7 mia. dollar mod 3,0 mia. dollar året før.

Ved udgangen af første kvartal havde GE en ordrebog inden for Renewable Energy på 26,5 mia. dollar, hvor udstyr udgør 15,8 mia. dollar og service de resterende 10,7 mia. dollar.

Divisionen gav i kvartalet et underskud på 0,3 mia. dollar, hvilket var en lille forværring fra et underskud på 0,2 mia. dollar i første kvartal sidste år. Det til trods for en højere omsætning.

- Omsætningen steg 0,7 mia. dollar organisk, primært fra 378 flere afskibede møller, eller 112 pct. flere afskibede megawatt end i samme kvartal sidste år, men delvist udlignet af lavere omsætning inden for netværk primært som følge af Covid-19, skriver GE.

Stigningen i underskuddet skyldes, at højere udgifter til projekteksekvering, omkostninger til produktintroduktioner mv. mere end udlignede effekterne af den højere omsætning fra mølleleveringerne, tilføjes det.

BRANCHENYT
Læs også