Erhverv

Tyske anklagere dropper beskyldninger mod Volkswagen

Foto: Casper Balslev

Aktien i tyske Volkswagen er i hopla onsdag eftermiddag med en stigning på 5,2 pct. til 133,03 euro. Stigningen kan muligvis skyldes, at en tysk anklager har fremlagt sit resultat af en længere undersøgelse.

Ifølge Bloomberg News har en undersøgelse af, hvorvidt seks individer hos Volkswagen manipulerede tests med CO2-udledning i bilmotorer, ikke vist, at de bevidst brød loven, lød det tidligere på dagen i en e-mailudtalelse fra den tyske anklager.

Tidligere på måneden indgik Volkswagen forlig med 200.000 ud af 260.000 sagsøgere i sagen om fusk med forureningsudledningen fra selskabets dieselbiler. Volkswagen skal betale 620 mio. euro - cirka 4,6 mia. kr. - i forlig til sagsøgerne, der er en del af et fælles søgsmål under den tyske forbrugerorganisation VZBV.

Bilfabrikanten har tidligere på dagen desuden offentliggjort tal for årets første tre måneder.

Selskabets indtjening faldt i første kvartal, og spredningen af coronavirus vil ramme driftsresultatet i 2020, lød det blandt andet fra Volkswagen, som dog på samme tid fremhævede, at selskabet fortsat er robust positioneret ud fra et finansielt synspunkt.

Driftsresultatet før særlige poster faldt til 900 mio. euro fra 3,9 mia. euro i samme kvartal sidste år, mens resultatet før skat for første kvartal lød på 700 mio. euro sammenlignet med 4,1 mia. euro samme tidspunkt sidste år.

Omsætningen endte for kvartalet på 55,1 mia. euro.

- Den globale Covid-19-pandemi påvirkede markant vores forretning i første kvartal.

- Vi har indført adskillige modtræk for at skære omkostninger og sikre likviditet, og vi er fortsat robust positioneret finansielt, siger Frank Witter, finansdirektør i Volkswagen, i forbindelse med regnskabet.

Bilproducenten trak tidligere på måneden forventningerne til 2020 tilbage som en konsekvens af det globale virusudbrud.

BRANCHENYT
Læs også