Erhverv

»Coronakrisen rammer vores branche som en tornado«

Danish Crowns markeder er på få uger splittet i atomer. Titusindvis af restauranter er lukkede, og gigantiske mængder kød omdirigeres til supermarkederne. Samlet set falder kødforbruget, fordi forbrugerne er blevet mere sparsommelige.

Lars Albertsen, global salgsdirektør hos Danish Crown, forsøger at navigere slagterikoncernens salg sikkert gennem det uvejr, som coronakrisen har udløst.
Foto: Casper Dalhoff

Coronakrisen trækker et spor af ødelæggelser og omvæltninger gennem den globale fødevareindustri. De svageste selskaber knækker, og selv solide giganter som Danish Crown rammes af chokbølgerne.

Frem til begyndelsen af marts red den danske slagterikoncern på en bølge af medgang, der løftede indtjeningen til rekordhøje niveauer, men siden har coronakrisen fået indtjeningen til at styrtdykke. ..

BRANCHENYT
Læs også