Serier

Michelin-restaurant: »Vi kan ikke levere vores mad i en boks. Man beder jo heller ikke Mercedes om at sælge knallerter«

På under 20 år er danske restauranter gået fra at være en ubetydelig plet på gourmetglobussen til at være berømte for deres høje niveau i hele verden. Nu kradser krisen.

Corona rammer verden
Ægteparret Tina og Eric Kragh Vildgaard står bag Restaurant Jordnær i Gentofte. Stedet har to Michelin-stjerner, men ingen gæster for tiden. Foto: Ivan Boll Tomt spisebord i Restaurant Jordnær, der har til huse i Gentofte Hotel. Foto: Ivan Boll Inden lukningen gik det rigtig godt for Restaurant Jordnær. Mindre end et år efter parret åbnede restauranten i 2017, modtog de deres første Michelin-stjerne. Året efter genvandt de den, og i februar 2020 modtog de hele to stjerner. Foto: Ivan Boll Tina og Eric Kragh Vildgaard, der til sammen har seks sammenbragte børn, havde til det sidste satset på, at de kunne blive ved med at holde åbent, inden Mette Frederiksen traf beslutning om at lukke landet ned. »Åh nej,« genkalder Tina Kragh, at hun tænkte, da hun så det historiske pressemøde. Foto: Ivan Boll

»Åh nej.«

Det var det, Tina Kragh tænkte, da hun blev klar over, at hun ikke skulle på arbejde det næste stykke tid. Datoen var den 18. marts, statsministeren havde indkaldt til pressemøde, og Tina Kragh sad derhjemme foran fjernsyn klar til at høre, hvad Mette Frederiksen havde at sige til den danske befolkning...

BRANCHENYT
Læs også