Erhverv

Dansk fabrik med 800 ansatte får central rolle i corona-behandling

En virksomhed i Danmark skal hjælpe Bill Gates med coronamedicin.

Fabrikken i Hillerød er en af Fujifilms fire medicinalfabrikker.

Microsoft-grundlægger Bill Gates har for alvor sat jagten ind på at finde og udvikle en vaccine mod covid-19. Og en fabrik i Hillerød kommer nu til at spille en central rolle i jagten.

Verdens næstrigeste mand har gennem sin velgørenhedsfond Bill & Melinda Gates Foundation indgået en aftale med Fujifilm Diosynth Biotechnologies Denmark, der ligger i Hillerød.

Det skriver Fujifilm Diosynth Biotechnologies i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at den danske fabrik fra næste år skal reservere sit produktionsanlæg og en betydelig andel af sin kapacitet til at masseproducere et lægemiddel mod covid-19.

Først skal der dog findes et lægemiddel, som den danske fabrik kan producere. Det arbejder Bill Gates' fond på højtryk for at finde.

Nogen vil måske studse over, at Fujifilm, der er kendt for at producere kameraudstyr, vil udvikle en coronabehandling. Men selskabet producerer også medicinsk udstyr og købte i 2019 produktionsanlægget i Hillerød fra det amerikanske medicinalselskab Biogen. Prisen var knap 6 mia. kr.

Fabrikken i Hillerød er en af Fujifilms fire medicinalfabrikker. Og den danske fabrik skal især producere corona-behandling til verdens fattige lande.

BRANCHENYT
Læs også