Erhverv

Kinas største ejendomsudvikler vil sælge 10.000 boliger over Tiktok i storslået show

Hos Kinas største ejendomsudvikler har man taget nye metoder i brug for at nå boligkøberne under coronakrisen – et spektakulært show, som sendes live over det sociale medie Tiktok.

Tiktok har for alvor slået sig fast som et socialt medie blandt de unge herhjemme. Men især i Kina er den sociale videoplatform populær. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Hvad gør man som ejendomsudvikler, når boligkøberne bliver hjemme i stedet for at tage ud og kigge på boliger af frygt for at blive smittet? Man kommer naturligvis til dem for at vise boligerne frem.

Det er i hvert fald strategien hos Country Garden, der er Kinas absolut største ejendomsudvikler målt på kvadratmeter. For at få boligkøberne til at overveje at investere i en ejendom har selskabet taget alternative metoder i brugt.

Det skriver Southern China Morning Post.

Tirsdag aften kinesisk tid afholder Country Garden et spektakulært show, som livestreames over det sociale medie Tiktok. Her vil selskabet udbyde 10.000 nye boliger i mere end 60 kinesiske byer – enkelte med op til 50 pct. i rabat på udbudsprisen.

Det to timer lange show præsenteres af flere sangere og tv-personligheder, og det er Country Gardens strategi at sælge kuponer for ca. 5 kr. stykker, som til gengæld kan indløses for en rabat på 5.300 kr., ifølge mediet.

Et andet ejendomsselskab ved navn Evergrande livestreamede i slutningen af april et lignende show med 6 millioner seere. Her formåede man at sælge næsten 7.000 kuponer, som kostede ca. 1 kr. og var 10.000 kr. værd, selvom selskabet havde sat kun 38 boliger til salg under showet.

Ejendomsudviklerne har siden 2018 været påvirket af frygten for en reel boble på det kinesiske boligmarked. Det fik dengang den centrale regering til at indføre et loft på boligpriserne og antallet af nye boliger sat til salg. Og i år kom coronakrisen, som i flere uger har lukket ned for boligsalget.

Det estimeres ifølge S&P Global Ratings, at boligmarkedet i Kina var en af de sektorer, som blev hårdest ramt af coronavirus og nedlukningen, da salget i første kvartal i år faldt 20 pct. i forhold til samme kvartal i 2019.

»Efterspørgslen afhænger fortsat af forbrugertilliden, som er ustabil på grund af den globale økonomiske nedgang,« siger Christopher Yip, seniordirektør i S&P Global, som forventer, at boligsalget i Kina vil falde 5-10 pct. i 2020.

Læs også