Erhverv

ALK-Abelló har næsten hele årets ventede indtjening i land i Q1

Arkivfoto: Finn Frandsen/Polfoto

ALK-Abelló kom ud af første kvartal med resultater, der oversteg analytikernes forventninger til indtjeningen. Salget var derimod mere på linje med analytikernes forventninger.

Allergivaccineselskabet omsatte for 956 mio. kr. i første kvartal af 2020 mod ventet 943 mio. kr. blandt analytikere ifølge estimater indsamlet af ALK selv.

I samme periode sidste år var omsætningen på 867 mio. kr.

Driftsresultatet, EBIT, blev et overskud på 137 mio. kr. mod et plus på 76 mio. kr. i første kvartal af 2019. Analytikerkorpset havde regnet med et driftsoverskud på 52 mio. kr.

Opgjort før af- og nedskrivninger steg driftsresultatet til 198 mio. kr. fra 133 mio. kr. Her havde analytikerne ventet et resultat på 111 mio. kr.

Med resultatet i første kvartal har ALK næsten allerede leveret årets ventede indtjening.

For hele 2020 fastholder ALK-Abelló således forventningerne til 2020 om en omsætning på 3,5-3,65 mia. kr. samt et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 200-300 mio. kr. Dertil ventes frie pengestrømme på minus 300 mio. kr.

ALK skriver, at forventningerne bygger på, at allergipatienterne igen kan besøge allergilæger uden væsentlige hindringer i løbet af andet halvår.

Analytikere forudså inden regnskabet en omsætning på 3574 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 243 mio. kr. i år, viser estimater indsamlet af ALK.

ALK er nået et godt stykke ind i sidste års treårige strategi med fokus på at få styrket sin forretning i USA og på sigt få gjort det amerikanske marked til virksomhedens største.

Strategien indebærer blandt andet store udgifter til forskning og udvikling, og 2020 er belastet af store udgifter på omkring 600 mio. kr til studier af selskabets tabletvacciner.

I første kvartal udgjorde udgifterne til forskning og udvikling 113 mio. kr. mod 99 mio. kr. året før.

BRANCHENYT
Læs også