Erhverv
BREAKING

Bavarian Nordic har indgået aftale med dansk coronahåb

Bavarian Nordic har indgået en eksklusiv, foreløbig licensaftale med Adaptvac, som udvikler en coronavaccine.

Foto: Bavarian Nordic

Hvis et hold af danske forskere får held med at udvikle en vaccine mod coronavirussen, tyder meget nu på, at Bavarian Nordic ender med at ligge inde med rettighederne.

Det danske biotekselskab har nemlig indgået en eksklusiv, foreløbig licensaftale med Adaptvac, som er i gang med at udvikle en coronavaccine. Det oplyser Bavarian Nordic i en fondsbørsmeddelelse.

Essensen af en licensaftale er, at et selskab betaler for at få rettighederne til et lægemiddel mod at betale for udviklingen. Derudover vil den sælgende part typisk modtage royalties fra salget af lægemidlet.

Adaptvac er et joint venture mellem det danske selskab Expres2ion Biotechnologies og NextGen Vaccines, der har sine rødder på Københavns Universitet. Parterne forventer, at de kan nå til enighed om en endelig licensaftale i løbet af de kommende to måneder.

»Vi er glade for at arbejde sammen med de danske biotekvirksomheder Adaptvac og Expres2ion samt med Københavns Universitet og andre medlemmer af Prevent-nCoV-konsortiet i den hastige udvikling af denne differentierede vaccine frem mod kliniske forsøg og efterfølgende at lede de videre udviklingsaktiviteter,« udtaler Paul Chaplin, der er adm. direktør i Bavarian Nordic.

Flere europæiske universiteter er med i Prevent-nCoV-konsortiet. Det modtog tidligere i år modtog en bevilling fra EU's rammeprogram for forskning og innovation med henblik på at bringe udviklingen af Adaptvacs vaccinekandidat mod Covid-19 videre ind i kliniske forsøg.

Expres2ion Biotechnologies oplyste i slutningen af april, at man i partnerskabet med AdaptVac havde fundet en produktionspartner, ligesom det danske biotekselskab er foran sin oprindelige tidsplan med, hvornår den potentielle vaccine for første gang kan testes på mennesker.

»AdaptVac og Prevent-nCoV-konsortiet er glade for at få Bavarian Nordic med i udviklingen af vores Sars-CoV-2 vaccine. Bavarian Nordic komplementerer vores prækliniske og tidlig-fase kliniske kompetencer med deres omfattende senfase-kompetencer samt markedskendskab. Bavarian Nordics støtte sikrer desuden, at vaccinen vil kunne nå hurtigere ud til sårbare befolkningsgrupper,« udtaler Wian de Jongh, adm. direktør i Adaptvac, i forbindelse med offentliggørelsen af den foreløbige licensaftale.

Læs også