Erhverv
BREAKING

Solar: Fokus på lønsomhed i første kvartal - ser coronaeffekt i april

Foto: Erwin Wodicka

Servicevirksomheden Solar kom med egne ord bedre end ventet gennem årets første kvartal målt på lønsomheden.

Selskabet kunne i første kvartal præsentere et driftsresultat før afskrivninger, EBITA, for kerneforretningen, der landede på 97 mio. kr. mod 80 mio. kr. i første kvartal sidste år, hvilket fik EBITA-marginen til at stige til 3,3 pct. sammenlignet med 2,9 pct. sammen periode sidste år.

Det var særligt drevet af aktiviteterne i Solars danske, svenske og norske afdelinger, skriver Solar.

Det hiver også bundlinjen op, der ender med et overskud efter skat på 30 mio. kr. mod et underskud første kvartal sidste år på 20 mio. kr.

- Omsætningen var på niveau med forventningerne, mens et stærkt fokus på forbedret lønsomhed resulterede i EBITA over vores forventninger. Ligesom andre selskaber er Solar påvirket af de udfordringer, som covid-19-pandemien forårsager, skriver Solar i regnskabet.

Tallene dækker over den fortsættende aktivitet, da selskabet har frasolgt en norsk træningsvirksomhed i 2019.

Omsætningen steg en smule fra 2957 mio. kr. i første kvartal 2019 til 3045 mio. kr. i første kvartal 2020.

Solar fortæller i regnskabet, at selskabet som så mange andre også har været påvirket af covid-19. Det var dog først i slutningen af marts, at selskabet begyndte at se et lille fald i omsætningen i nogle markeder.

I april ser Solars omsætning ud til at være hårdere ramt af coronakrisen. I den måned, som er den første i årets andet kvartal, faldt omsætningen organisk med 1,6 pct.

For kerneforretningen var der tale om en negativ organisk vækst på 2,5 pct. i april, mens den relaterede forretning oplevede en positiv organisk vækst på 14,1 pct. i samme måned, fremgår det af regnskabet onsdag morgen.

På grund af udviklingen i marts valgte selskabet at suspendere sine forventninger til 2020.

Før suspenderingen ventede Solar en omsætning på omkring 11,2 mia. kr. og et EBITA-resultat på omkring 400 mio. kr. i hele 2020.

BRANCHENYT
Læs også