Erhverv

Coloplast løfter både omsætning og driftsresultatet på trods af coronakrise

Coloplast kommer ud af andet kvartal med vækst i både omsætning og driftsresultat, viser nyt halvårsregnskab. Selskabet fastholder samtidig forventningerne til 2020.

Kristian Villumsen, topchef i Coloplast. Illustration: Anders Thykier

Coloplast løfter i andet kvartal både omsætning og driftsresultat. Det viser det halvårsregnskab for det skæve regnskabsår 2019/20, som medicokoncernen har offentliggjort onsdag.

Coloplast kommer ud andet kvartal med en nettoomsætning på 4,8 mia.kr., hvilket svarer til en vækst i omsætningen på 10 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Også driftsresultatet bliver løftet betragteligt. Selskabet lander i andet kvartal et plus på driften på 1.542 mio. kr. svarende til en vækst på 15 pct. i forhold til samme periode i 2019. Det svarer til en overskudsgrad på 32 pct.

»Når vi ser på andet kvartal, så leverer vi et solidt resultat,« siger Kristian Villumsen, adm. direktør i Coloplast, i forbindelse med regnskabet.

»Vores organiske omsætningsvækst er fortsat dobbelt så høj som markedsvæksten, og vi fortsætter med at investere i innovation og kommercielle tiltag, der skal hjælpe os med at vinde markedsandele og forbedre sundhedsvilkårene for vores brugere,« fortsætter han.

Medicokoncernen kommer ud af andet kvartal med et plus på bundlinjen på 1.067 mio. kr. I samme periode sidste år landede selskabet et nettoresultat på 1.021 mio. kr.

Coloplast meddelte den 18. marts, at selskabet nedjusterede forventningerne til året som helhed.

Forud for nedjusteringen forventede Coloplast en omsætningsvækst på 7-8 pct., men på baggrund af bl.a. coronakrisen så Coloplast nu en vækst i niveauet 4-6 pct. i lokal valuta.

I forbindelse med halvårsregnskabet oplyser Coloplast samtidig, at selskabet holder fast i de allerede udmeldte forventninger til året.

Coloplast, andet kvartal 2019/20. Nøgletal fra regnskabet:

Mio. kr.2. kvartal 2019/202. kvartal 2018/19
Nettoomsætning4.8234.401
Driftsresultat (ebit)1.5421.342
Periodens resultat1.0671.021
BRANCHENYT
Læs også