Erhverv

Spar Nord holder liv i Tøjeksperten - kreditorer skal snart stemme redningsplan igennem

Der er fremlagt en rekonstruktionsplan, som skal sikre, at Tøjeksperten også fremover vil optræde i gadebilledet.

Tøjeksperten er en butikskæde under PWT Group. Foto: PWT Group

Lindbergh-butikkerne lukkes, mens Tøjeksperten og Wagner-butikker vil fortsætte med at optræde i gadebilledet.

Sådan lyder en del af forslaget i en rekonstruktionplan for PWT Group, der bl.a. ejer de tre detail-koncepter.

Planen er torsdag sendt til kreditorerne, og det sker få uger efter, at PWT gik i rekonstruktion som følge af svigtende salg, da stort set hele Danmarks detailhandel lukkede ned som følge af coronakrisen.

Ifølge rekonstruktionsplanen er omsætningen i bl.a. Tøjekspertens gågadebutikker, som genåbnede efter påsken, højere end forventet omend under niveauerne fra 2019.

PWT Group-CEO Ole Koch Hansen fortæller i en meddelelse, at der blandt leverandører og udlejere er en »betydelig forståelse« for den situation, selskabet er kommet i, samt planerne for at komme stærkere og slankere gennem krisen.

»Situationens alvor er tydelig, og vi er blevet mødt med betydelig velvilje i vores bestræbelser på at sikre, at PWT Group og vores dygtige medarbejdere også fremover kan betjene kunderne med herretøj. Derfor er det glædeligt, at vi undervejs har genåbnet flere butikker, og at der nu er udsigt til, at butikker i storcentre også snart kan åbne igen,« siger Ole Koch Hansen.

PWT Group er ejet af kapitalfonden Polaris og kendes bedst i gadebilledet for sine Tøjeksperten-butikker.

PWT Group har i dag ca. 600 ansatte.

Ifølge rekonstruktionplanen er ideen at forsimple detailkoncepter og fokusere på Tøjeksperten, så der fremover vil være ca. 110 Tøjeksperten-butikker og 22 Wagner-butikker, hvoraf lidt mere end halvdelen drives af franchisetagere.

Forslaget til rekonstruktionen skal vedtages på et møde i skifteretten den 15. maj.

Lykkes det ikke at få kreditorernes opbakning, vil selskabet gå konkurs, hvilket vil have en »betydelig negativ indvirkning på den samlede værdi af virksomheden og dettes aktiver,« skriver rekonstruktørerne fra Accura og Kromann Reumert.

Udover leverandører og udlejede, har Spar Nord penge i klemme. Det samme har obligations-investorer, som har lånt tøjfirmaet mere end 200 mio. kr.

Spar Nord har foreløbig stillet en kreditfacilitet på 30 mio. kr. til rådighed, som skal sikre driften indtil den 15. maj, og PWT Group skriver da også i sin meddelelse, at man har en »positiv dialog« med sin bankforbindelse.

Hvis planen godkendes, vil arbejdet med en mere konkret rekonstruktionsmodel fortsætte, så denne ventes fremlagt medio juni.

Ifølge meddelelsen fra PWT Group ventes den over tid at kunne tilbyde »en fornuftig dividende til de usikrede kreditorer.«

»Arbejdet med at sikre et grundlag for PWT Groups fortsatte drift skrider frem efter planen, og der er grund til at tro, at kreditorerne vil medvirke til den foreslåede løsning, idet både leverandører og udlejere vil få en levedygtig, fremtidig samarbejdspartner i stedet for en konkurs, som ingen er tjent med,« siger rekonstruktør advokat Andreas Kærsgaard Mylin fra Accura Advokatpartnerselskab.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra Polaris. Kapitalfonden henviser til Accura, som henviser til meddelelsen og planen, som er sendt til kreditorerne.

BRANCHENYT
Læs også