Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Uber fyrer 3.700 medarbejdere: Topchef dropper lønnen resten af året

Uber vil fyre 14 pct. af sine medarbejdere. Samtidig frasiger selskabets topchef sig sin grundløn på omkring 7 mio. danske kr.

Corona rammer verden
Køretjenesten Uber er hårdt ramt af coronavirusens hærgen. Det får selskabet til at fyre 14 pct. af medarbejderne. Akrtivfoto: Bloomberg photo by Jason Alden

Den verdensomspændende køretjeneste Uber er hårdt ramt af coronakrisen og faldende indtægter. Derfor har selskabet nu taget konsekvensen og besluttet at fyre 3.700 medarbejdere, hvilket svarer til 14 pct. af samtlige ansatte.

Samtidig frasiger Ubers topchef, Dara Khosrowshahi, sig sin grundløn, der forrige år lød på omkring 7 mio. danske kr., resten af året.

Det skriver BBC.

Allerede inden coronakrisens indtog kæmpede den internationale køretjeneste med økonomien. Forrige år tabte Uber ifølge BBC knap 60 mio. danske kr., mens selskabet i marts meddelte, at efterspørgslen på dets taxakørsler faldt med mere end 60 pct. i coronaprægede områder.

»Da vi ikke ved, hvor længe genopretningen kommer til at tage, tager vi de nødvendige skridt mod at få omkostningerne til at matche den størrelse virksomheden har i dag,« lyder det fra selskabet i en meddelelse onsdag ifølge BBC.

Køretjenestens forretningsmodel er ifølge det britiske medie stærkt afhængig af storbyer - herunder nogle af dem, som i øjeblikket er hårdest ramt af coronavirus - og det har været medvirkende til, at efterspørgslen er faldet.

Forrige år stod fire storbyer i USA - herunder bl.a. New York og San Francisco - sammen med London for knap en fjerdedel af de penge, der blev brugt på platformen.

Ifølge BBC er det særligt selskabets medarbejdere i kundesupport og rekruttering, der kan forvente en fyreseddel.

Fyringerne vil ifølge det britiske medie frigive omkring 20 mio. dollars, hvilket svarer til omkring 138 mio. danske kr.

BRANCHENYT
Læs også