Erhverv

Teslas fabrik må ikke åbne - Elon Musk har lagt sag an og truer med at flytte hovedkontor

Teslas bilfabrik i Californien må ikke genåbne. Det har fået Elon Musk til at se rødt.

Teslas direktør Elon Musk. AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Der er udbrudt et slagsmål mellem Tesla og myndighederne i Alameda County i den amerikanske delstat Californien, hvor Teslas amerikanske bilfabrik er placeret. Striden har fået Tesla til at lægge sag an, og samtidig vil Elon Musk nu flytte bilproducentens hovedkontor ud af Californien.

Det skal enten i Nevada, hvor Tesla i forvejen samler batterier på sin såkaldte Gigafactory, eller i Texas.

Det skrev Elon Musk på det sociale medie Twitter i den forgangne weekend. I det samme tweet såede Elon Musk tvivl om, hvorvidt han vil beholde produktionen på fabrikken i Californien. Det vil afhænge af, hvordan bilproducenten bliver behandlet, lød det fra Elon Musk.

Teslas hovedkvarter ligger i Palo Alto, mens fabrikken ligger i Freemont. Begge dele i nærheden af San Francisco og det såkaldte Bay Area. Elon Musks meldinger på Twitter er ikke blevet fulgt på af nogen former for fondsbørsmeddelelser.

Striden blev udløst, da Elon Musk i sidste uge (igen) ville genåbne Teslas bilfabrik i Californien og derfor begyndte at kalde medarbejderne tilbage på arbejde. Myndighederne sagde (igen) nej. Selv om Californien er ved at genåbne, levede Tesla ifølge de lokale myndigheder ikke op til kriterierne for at genåbne.

Det første sammenstød med myndighederne kom, da de lokale myndigheder lukkede samfundet ned. I en mail forklarede Elon Musk, at de ansatte kunne blive hjemme, hvis de følte sig utrygge ved at tage på arbejde. Det fik myndighederne til at lukke fabrikken, da den ikke var essentiel.

Det er anden uge i træk, at Elon Musk skaber overskrifter på Twitter. Forrige fredag skabte Elon Musk ravage på børsen med følgende Tweet:

»Teslas aktiekurs er for høj efter min mening,« lød det fra Elon Musk.

Tweetet sendte Tesla-aktien ud i et dyk på mere end 10 pct., og dermed blev der skåret 95 mia. kr. af elbilproducentens markedsværdi.

BRANCHENYT
Læs også