Erhverv

Elon Musk trodsede myndighederne: »Hvis nogen bliver anholdt, beder jeg om, at det kun bliver mig«

Myndighederne ville ikke have, at produktionen på Teslas fabrik i Californien skulle begynde endnu. Den ordre har Elon Musk nu brudt.

Elon Musk har trodset myndighederne og sat gang i produktionen på Teslas fabrik i Californien. Foto: Marcio Jose Sanchez

Konflikten mellem Elon Musk og myndighederne i Alameda County i den amerikanske delstat Californien nåede mandag nye højder.

Elon Musk satte nemlig gang i produktionen på Teslas fabrik i Freemont - på trods af de lokale myndigheders forbud.

»Tesla genstarter produktionen i dag i strid med reglerne i Alameda County. Jeg vil være på (produktions)linjen med alle andre. Hvis nogen bliver anholdt, beder jeg om, at det kun bliver mig,« lød det fra Elon Musk i et tweet, efter at der var begyndt at cirkulere videoer på de sociale medier af lastbiler, som forlod fabrikken i Freemont.

Striden har allerede fået Tesla til at lægge sag an og fået Elon Musk til at bebude, at bilproducentens hovedkontor skal flyttes fra Californien til Nevada eller Texas.

I det samme tweet såede Elon Musk tvivl om, hvorvidt han vil beholde produktionen på fabrikken i Californien. Det vil afhænge af, hvordan bilproducenten bliver behandlet, lød det fra Elon Musk.

Striden blev udløst, da Elon Musk i sidste uge ville genåbne Teslas bilfabrik og derfor begyndte at kalde medarbejderne tilbage på arbejde. Myndighederne sagde nej. Selv om Californien er ved at genåbne, levede Tesla ifølge de lokale myndigheder ikke op til kriterierne for at genåbne.

Det første sammenstød med myndighederne kom, da de lokale myndigheder lukkede samfundet ned. I en mail forklarede Elon Musk, at de ansatte kunne blive hjemme, hvis de følte sig utrygge ved at tage på arbejde. Det fik myndighederne til at lukke fabrikken, da den ikke var essentiel.

Ifølge Reuters lyder meldingen fra Alameda County, at myndighederne er klar over, at Tesla har sat gang i produktionen igen, og at myndighederne har gjort det klart over for Tesla, at de ikke må genstarte produktionen, når det ikke er en del af de lokale myndigheders plan.

BRANCHENYT
Læs også