Erhverv

Verdenskendt sportsbrand er presset: Udskyder betaling til superstjerner

Under Armour er, som mange andre tøjbrands, under et voldsomt pres. Det kommer nu bl.a. til udtryk ved, at selskabet har indgået aftaler med flere sportsstjerner om at udskyde betalingen til dem.

Der er krise i det amerikanske sportsmærke Under Armour, der kan se alt fra salg, indtjening og til aktiekurs gå den helt forkerte vej. Foto. AP.

Krisen kradser i den grad hos det verdenskendte sportsbrand Under Armour, og det mærker en række af verdens største sportsstjerner nu også konsekvensen af.

Det amerikanske selskab har nemlig været nødt til at forhandle med dem om udskydelse af betalinger, skriver CNBC.

»Vi har forhandlet og arbejdet med dem, og vi har været i stand til at få forlængede betalingsfrister, hvilket er nyttigt i forhold til vores generelle kapitalbevarings-bestræbelser,« sagde Dave Bergman, adm. direktør i Under Armour, på en telekonference ifølge CNBC.

I folden hos Under Armour er bl.a. basketballstjernen Stephen Curry, NFL-ikonet Tom Brady, den flerdobbelte OL-guldvinder i svømning Michael Phelps og golfspilleren Jordan Spieth.

Under Armour har haft en rædselsfuldt år indtil videre, hvilket bl.a. har resulteret i en aktiekurs, der er faldet med knap 60 pct.

De seneste salgstal for årets første tre måneder var heller ikke ligefrem munter læsning. Salget faldt med 23 pct., og selskabet annoncerede samtidig, at der skulle spares 325 mio. dollars på driftsomkostningerne.

I Danmark er Under Armour mest kendt for at have købt Endomondo for 557 mio. kr. for lidt mere end fem år siden.

BRANCHENYT
Læs også