Erhverv

Nu åbner Disneyland i Shanghai igen - billetterne blev revet væk

Efter at være lukket i fire måneder er Disneyland Shanghai igen åben for besøgende. Parken havde mandag tusindvis af besøgende, efter billetterne er blevet revet væk.

Der var rigelig med plads til selfies, da Disneyland i Shanghai åbnede mandag d. 11. maj. Foto: REUTERS/Aly Song

Overalt i verden har coronakrisen gjort et indhug i oplevelsesbranchen – og især forlystelsesparker er hårdt ramt. Men nu har branchen måske fået sit første glimt af, hvad der venter på den anden side af krisen.

For mandag flokkedes tusindvis af kinesiske turister til Disneyland i Shanghai, da de lokale myndigheder lempede reglerne for offentlige forsamlinger, efter forlystelsesparken har været lukket i fire måneder.

Det skriver Hongkong-mediet Southern China Morning Post (SCMP).

Omtrent 200 besøgende stod klar, da portene åbnede 09:30 lokal tid, og de besøgende var blevet tildelt et tidsrum, at de kunne komme ind i parken.

Fredag i sidste uge blev de første billetter sat til salg online, og de blev revet væk på få minutter. Parken vil dog ikke blive fyldt til bristepunktet, da man har reduceret kapaciteten med en tredjedel til 80.000 daglige besøgende.

»Den reducerede kapacitet giver de besøgende mulighed for i højere grad at nyde attraktionerne og faciliteterne. Min mor og jeg besluttede at lade bekymringerne ligge og blive en del af den første gruppe gæster,« siger Jenny Kong, der sikrede sig en billet fredag, ifølge SCMP.

Til trods for Kina i marts erklærede en sejr i krigen mod coronavirus, er frygten for smittespredning fortsat reel. Myndighederne var til stede og mindede folk om at beholde masker på og holde social afstand.

På samme tid er alle indendørsshows aflyst på ubestemt tid, mens den ikoniske Disney-parade igennem parken er reduceret til et mindre optog.

Disneyland Shanghai er den første af Disneys seks forlystelsesparker rundt om i verden, som igen åbner op for besøgende. Parkerne i Paris, Hongkong, Tokyo, Florida og Californien holder fortsat lukket.

Forlystelsesparken åbnede i 2017 og kostede 5,5 mia. dollars at bygge. Men den måtte lukke midlertidigt ned, da smittespredningen i januar var tæt på sit højeste i Kina.

Nedlukningen af forlystelsesparker og biografer rundt om i verden har været dyr for Walt Disney. Underholdningsgigantens indtægter faldt med 1,4 mia. dollars, hvilket svarer til næsten 10 mia. kr., i 1. kvartal 2020.

Kina har ifølge opgørelser fra John Hopkins University 84.000 bekræftede smittetilfælde, mens 4.637 er døde smittet med coronavirus. Flere beskylder dog landet for ikke at rapportere det reelle antal smittede.

BRANCHENYT
Læs også