Erhverv

Martin Kibsgaard har udbudt ejendomme for milliarder - og lavet en succesforretning ud af det

Blue Capital, Danmarks førende udbyder af erhvervsejendomme, havde i 2019 sit bedste år hidtil. Coronakrisen påvirker kun af »praktisk karakter«.

Artiklens øverste billede
Martin Kibsgaard har siden 2010 gjort projektudbyderen Blue Capital til en millionsucces. Foto: Blue Capital

Martin Kibsgaard har siden 2010 stået i spidsen for den aarhusianske ejendomsudbyder Blue Capital.

Som adm. direktør og hovedaktionær har han løftet Blue Capital op til at være Danmarks førende, når det gælder udbud af erhvervsejendomme til investorer.

Siden stiftelsen har Blue Capital udbudt og formidlet ejendomme til en samlet købssum på 2 mia. kr. Samtidig er indtjeningen vokset hvert af de seneste syv år og nåede i 2019 op på 9,9 mio. kr. efter skat for Blue Capital.

Det viser et nyt regnskab, som Finans har fået indsigt i.

»Selskabets aktiviteter er forløbet planmæssigt og tilfredsstillende, og selskabet har som i de foregående regnskabsår noteret sig en stor efterspørgsel på selskabets projekter, hvor projekter flere gange har været udsolgt inden for 24 timer,« står der i regnskabets ledelsesberetning.

Blue Capital tjener en fast procentsats af ejendomshandler uanset prisen. Med projekter, der i flere tilfælde sælger på under 24 timer, kunne det være fristende at sætte prisen op. Men det kommer formentligt ikke til at ske.

»På trods af den store efterspørgsel påtænker ledelsen ikke at øge selskabets indtjening gennem prisforhøjelse, da en stor del af virksomhedens succes tilsiges at være på baggrund af projekternes store transparens og genkendelighed,« skriver Blue Capital i sit regnskab.

Dansk erhvervsliv er i den grad lige nu påvirket af coronakrisen. Men hos Blue Capital har krisen kun været af »praktisk karakter«, som det formuleres i regnskabet.

Mange af de projekter, Blue Capital udbyder, er nemlig inden for detailbranchen. Ejendomme der kan bruges til supermarkeder eller byggemarkeder, som jo under coronakrisen har haft godt gang i hjulene.

»Blue Capitals projekter er primært rettet mod den del af detailsektoren, der har haft omsætningsfremgang under Covid-19-nedlukningen af samfundet, hvilket også afspejles i en stigende interesse for Blue Capitals projekter i april og maj 2020,« skriver selskabet.

Martin Kibsgaard og hans familie ejer 90 pct. af Blue Capital, mens bestyrelsesmedlemmet Jens Lange ejer de resterende 10 pct.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.