Erhverv
BREAKING

Sanofi-topchef: Amerikanere får coronavaccine først, fordi de har investeret i udviklingen

Et af verdens største medicinalselskaber toner nu rent flag, når det handler om, hvem der i givet fald skal have adgang til en vaccine mod Covid-19 først.

Medicinalselskabet Sanofis topchef melder nu klart ud og siger, at amerikanerne får adgang til en eventuel coronavaccine, som Sanofi står bag, først. Imaginechina via AP Images

Ens handlinger får som regel konsekvenser. Det gælder også, når det handler om adgang til en vaccine mod Covid-19.

I et interview med Bloomberg slår Sanofis adm. direktør, Paul Hudson, nemlig fast, at amerikanerne kan forvente at få adgang til en eventuel vaccine mod Covid-19 fra det franske medicinalselskab først.

»Den amerikanske regering har ret til den største forudbestilling, fordi den har investeret i at løbe en risiko,« siger Paul Hudson til Bloomberg.

De to parter udvidede tilbage i februar samarbejdet omkring en vaccine, og det kommer altså nu til at få konsekvenser for f.eks. Europa, at amerikanerne var hurtigere til at bide til bolle.

»Jeg har kørt kampagne i Europa for at sige, at USA vil få vacciner først. Det er sådan, det kommer til at være, fordi de har investeret i at prøve at beskytte deres befolkning for at genstarte økonomien,« siger Paul Hudson.

Det er dog ikke i alle tilfælde amerikanerne, der står først for.

En eksperimentel vaccine fra Oxford Universitet vil således først blive givet til folk i Storbritannien, har topchef Pascal Soriot fra britisk-svenske AstraZeneca, der skal producere den potentielle vaccine, tidligere slået fast.

Styrelsen for Avanceret Biomedicinsk Forskning og Udvikling (Barda) i USA har indtil videre givet 30 mio. dollars til Sanofis vaccineprogram.

BRANCHENYT
Læs også