Erhverv

Novos superhåb leverer varen som fedmemedicin

Lægemidlet Semaglutid leverer positive data i fase 3 til behandling af fedme.

Mads Krogsgaard Thomsen øjner nye og ganske store muligheder med det store lægemiddelhåb Semaglutid. Foto: Peter Hove Olesen.

Novo Nordisks store fedmehåb leverer i den grad varen.

De første data fra et stort fase 3-program kaldet Step er nemlig blevet offentliggjort, og de er positive. De oplyser Novo Nordisk i en meddelelse til fondsbørsen.

»At opnå vedvarende vægttab uden medicinsk behandling af kendt for at være meget udfordrende. Step 4 viser, at mennesker, der fortsætter behandlingen med semgalutid opnår yderligere substantielt vægttab, mens folk på placebo, på den modsatte side, tog en del på i vægt igen,« udtaler Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling i Novo Nordisk, i en kommentar.

De offentliggjorte data er det, der på fagsprog omtales top headline data, hvilket vil sige, at det ikke er alle detaljerede data, der er fremlagt endnu, men derimod kun de overordnede konklusioner.

Novo Nordisk har i dag allerede ét godkendt lægemiddel på markedet til behandling af fedme, nemlig lægemidlet Saxenda.

Det indeholder det samme aktive stof som diabetes-supersællerten Victoza, mens Semaglutid er det samme aktive stof, der bruges i diabetesmedicinen Ozempic og det seneste skud på stammen, diabetespillen Rybelsus.

Nu tyder meget altså på, at Semaglutid også har en fremtid som et lægemiddel til behandling af fedme.

BRANCHENYT
Læs også