Erhverv

Bavarian fastholder forventningerne til året midt i coronakrisen

Biotekselskabet Bavarian Nordic holder fast i forventningerne om en omsætning på 1,9 mia. kr. trods coronakrisen, viser nyt kvartalsregnskab.

Arkivfoto: Philip Davali

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic forventer fortsat, at selskabet vil komme ud af året med en omsætning på 1,9 mia. kr. og et driftsresultat på 675 mio. kr.

Det viser det regnskab for første kvartal, som Bavarian Nordic har offentliggjort torsdag morgen.

»Selv om vi forventer en øget usikkerhed i visse markeder og segmenter som følge af covid-19 situationen, er vi glade for at fastholde vores finansielle forventninger til helåret,« siger Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic.

Bavarian kommer ud af første kvartal af 2020 med en omsætning på 365 mio. kr. sammenlignet med 127 mio. i samme periode sidste år. Driftsresultatet lander på et overskud på 641 mio. kr. mod et minus på 90 mio. kr. i første kvartal 2019.

Resultatet er i høj grad påvirket af salget af en såkaldt priority review voucher, som fungerer som en slags værdibevis over for de amerikanske myndigheder, for omkring 636 mio. danske kr.

Tilbage i efteråret sidste år købte Bavarian Nordic vaccinerne Rabipur/RabAvert og Encepu af britiske Glaxosmithkline, og det er især dem, der fungerer som den store omsætningsmotor hos Bavarian.

Ifølge regnskabet står vaccinerne for 321 mio. kr. ud af første kvartals omsætning på 365 mio. kr.

»Starten af 2020 har været en produktiv periode for Bavarian Nordic, hvor vi har gjort fortsat fremskridt inden for vores strategiske hovedområder. Med afslutningen af købet af Rabipur/RabAvert og Encepur gik det nye år i møde som et kommercielt vaccineselskab, og kan i dag rapportere omsætning for de tilkøbte vacciner for første gang,« siger Paul Chaplin.

Bavarian Nordic, 1. kvartal. Nøgletal fra regnskabet:

Mio. kr.1. kvartal 20201. kvartal 2019
Omsætning365,4126,8
Driftsresultat641,2-89,8
Nettoresultat514,6-99,6
BRANCHENYT
Læs også