Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Antallet af jobannoncer viser positive tegn

I første halvdel af maj er antallet af jobannoncer steget med 20 pct. Det kan indikere et første tegn på, at erhvervslivet nu kan se lys for enden af coronakrisen.

Corona rammer verden
Nye positive tal for antallet af jobannoncer kan betyde, at køen på landets jobcentre hurtigere kan svinde ind, når de åbner op igen. Arkivfoto: Mathias Svold

Efter det danske arbejdsmarked i et par måneder har været præget af en dagsorden med hjemsendelser og fyringer sammen med en naturlig uvilje til nyansættelser i en usikker tid, så melder Jobsearch.dk, at antallet af jobannoncer pludselig er vokset.

I perioden fra den 4. til 14. maj er antallet af annoncer i Danmark steget med mere end 20 pct. Udbuddet er gået fra 15.821 til 19.052 jobannoncer.

»Der er tale om en ret vild vækst i antallet af jobannoncer. Der er formentlig tale om en ketchupeffekt, hvor virksomhederne udbyder alle de stillinger, de ellers har holdt tilbage på grund af coronakrisen. Det er en meget positiv udvikling med tanke på alle de ledige og kommende ledige, der skal ud at søge job,« udtaler Thomas Barfod, direktør fra jobsearch.dk i en pressemeddelelse.

Under coronakrisen har antallet af jobannoncer ellers været i frit fald. Midt i februar lå tallet på cirka 28.000 og nåede lavpunktet med knap 16.000 i starten af maj. Det svarer til en nedgang på 43 pct.

Jobsearch.dk samler alle stillingsopslag i Danmark ved at gennemsøge jobsektionerne på virksomhedernes hjemmesider. Med en søgemaskine foregår det seks gange om dagen og giver derfor et godt bud og opdateret billede på det totale antal jobannoncer.

BRANCHENYT
Læs også