Serier

Coronakrisen kan udløse en køb-dansk bølge

Coronakrisen får flere danske forbrugere til at købe lokale, danske fødevarer. Det resulterer f.eks. i, at "Katrine & Alfreds" tomater bliver revet ned af hylderne. Køb-dansk-tendensen vil forsætte, når coronakrisen er forbi, lyder vurderingen.

Det har vi lært af coronakrisen
Tomaterne fra Mads Pedersens garteri er de seneste måneder blevet revet væk af kunderne. Under coronakrisen er et stigende antal forbrugere begyndt at vælge danske fødevarer - også hvis de koster lidt ekstra.
Foto: Benjamin Nørskov Tomaterne fra Mads Pedersens garteri er de seneste måneder blevet revet væk af kunderne. Under coronakrisen er et stigende antal forbrugere begyndt at vælge danske fødevarer - også hvis de koster lidt ekstra.
Foto: Benjamin Nørskov

Tomaterne fra Mads Pedersens gartneri er de seneste måneder blevet solgt lige så hurtigt, som de er blevet plukket. Og ude i supermarkederne er de danske tomater, som sælges under varemærket ”Katrine & Alfreds”, blevet revet ned af hylderne.

»Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi har faktisk stået og manglet varer i alle kategorier. Det er helt usædvanligt,« fortæller Mads Pedersen, der er Danmarks i særklasse største tomatproducent...

Læs også
Top job