Erhverv

»Tiden på teatret har været fuldstændig magisk«

Med Fredericia Teaters konkurs er det ikke bare hele Danmarks musicalteater, der er forsvundet. Det er også en af Fredericias bærende institutioner. Jyllands-Posten har talt med nogle af dem, der er påvirket af konkursen.

Den 16. marts gik Fredericia Teater konkurs, og bygningen i midten af byen står nu tom. Med konkursen har Fredericia mistet en af byens bærende institutioner. Emil Hartmann skulle have spillet hovedrollen i "Shu-bi-dua 2.0 – The Musical" på Fredericia Teater Kim Brok-Jørgensen er caféchef på Café Magma, som ligger i gågaden i Fredericia Louise Hviid er vokset op i Fredericia og har efter teatrets konkurs oprettet Facebook-gruppen "For alle os som vil have Fredericia Teater tilbage". Mette Gassner ejer med sin mand Michelin-restauranten "Ti trin ned" i Fredericia.

Den 16. marts blev nøglen drejet om og scenelyset slukket på Fredericia Teater, da hele Danmarks musicalteater – og et kendetegn for byen ved Lillebælt – gik konkurs.

Ifølge Hanne Wittorf Tanvig, som er seniorrådgiver og forsker i landdistrikter ved Københavns Universitet, betyder det noget for borgernes opfattelse af det sted, de bor, at der findes kulturelle tilbud. ..

BRANCHENYT
Læs også