Erhverv

Erhvervsmand bygger løs og tjener millioner

Det var autolak, der gjorde Pierre Legarth til en velhavende mand. I dag er han blevet byggematador.

Pierre Legarth blev mangemillionær på at sælge autolakeringsfirmaet Pierre.dk. I dag satser han stort på ejendomme. Foto: Joachim Ladefoged. Foto: Joachim Ladefoged

Den danske erhvervsmand Pierre Legarth er kommet langt, siden han som 19-årig grundlagde et autolakeringsfirma hjemme i garagen og byggede det op til at være Europas største.

Salget af koldingenserens livsværk, Pierre.dk, indbragte ham et stort trecifret millionbeløb, og pengene har han siden brugt på bl.a. ejendomme og sit eget typehusfirma.

Med stor succes.

Et nyt regnskab fra Pierre Legarths holdingselskab viser, at hans mange forretninger sidste år indbragte et samlet overskud på 41 mio. kr. Formuen i Pierre Legarths holdingselskab er nu opgjort til 344 mio. kr.

Den 54-årige Pierre Legarth har i disse år travlt med at sætte sit præg på bybilledet i hjembyen Kolding. Her ejer han boliger og erhvervsejendomme med en bogført værdi på over 800 mio. kr.

»Den aktuelle pipeline af nye attraktive projekter omfatter ca. 300 nye boliger i Kolding og er endnu engang på det højeste niveau i selskabets historie,« lyder det i regnskabet for hans holdingselskab.

Pierre Legarth ejer også det landsdækkende typehusfirma Lasse Larsen Huse, som han købte i 2017. Den del af hans forretningsimperium giver også overskud.

Selvom det i dag er ejendomme, som udgør størstedelen af Pierre Legarths professionelle virke, var det autolakering af biler, der i sin tid gjorde ham til en velhavende mand.

I 2010 solgte han 75 pct. af aktierne i sit autolakeringsfirma Pierre.dk til kapitalfonden Maj Invest. Seks år senere blev firmaet solgt videre til den tyske koncern Intelligent Repair Solutions Group for 400 mio. kr.

Pierre Legarth er fortsat bestyrelsesformand i Pierre.dk, der er Europas største lakkæde med over 500 ansatte og afdelinger i Danmark, Sverige og Tyskland.

BRANCHENYT
Læs også