Erhverv

75-årig direktør har 1 mia. kr. stående i sit livsværk

Den danske shippingkoncern Scan Group med stifter Arne Simonsen i spidsen sejler det bedste resultat i fem år hjem og runder en stor milepæl.

Scan Group er specialiseret i nødhjælpstransport, farligt gods, projektsgods og andre lasttyper. Hele koncernen har over 3.400 ansatte fordelt på 156 kontorer rundt om i verden. Foto: Colourbox

Han giver stort set aldrig interviews, og googler du hans navn, er det begrænset, hvad der dukker op.

Men selvom det store internet ikke fortæller meget om Arne Simonsen, gemmer den 75-årige skibsreder og milliardær faktisk på en god historie.

Arne Simonsen er blevet en af landets rigeste mænd på sit livsværk Scan Group, som han stiftede for 51 år siden. Og selvom han for længst har gjort sig berettiget til en tilværelse som pensionist, er Arne Simonsen still going strong som direktør for shippingkoncernens med dens over 3.000 ansatte.

Et nyt regnskab fra Scan Group viser, at koncernen i 2019 omsatte for 4,5 mia. kr. Overskuddet var på 90 mio. kr., og egenkapitalen rundede for første gang 1 mia. kr.

I en kortfattet ledelsesberetning bliver resultatet stemplet som »tilfredsstillende.«

Der er tale om det største overskud i fem år for den verdensomspændende shippingkoncern med hovedsæde i København.

Arne Simonsen grundlagde Scan Group som 24-årig i foråret 1969. Han er stadig adm. direktør, men deler dog direktionen med en af sine sønner, Sune Simonsen.

Den 75-årige erhvervsmand og hans familie har en anslået formue på 1,8 mia. kr. Pengene er nogenlunde fordelt mellem Scan Group A/S og holdingselskabet A.S. Scan Holding A/S.

I december sidste år overdrog Arne Simonsen aktiemajoriteten i holdingselskabet til sine fire børn, men han sidder stadig på stemme-rettighederne og har således fortsat kontrollen med sin koncern.

Scan Group er specialiseret i nødhjælpstransport, farligt gods, projektsgods og andre lasttyper. Hele koncernen har over 3.400 ansatte fordelt på 156 kontorer rundt om i verden.

Udover sin shipping-karriere er Arne Simonsen primært kendt for at være ejer af den nordsjællandske golfklub Simons Golf, der er en af landets mest luksuriøse baner - og en af de dyreste at betræde.

BRANCHENYT
Læs også