Erhverv

Skatere verden over køber deres grej i Søften

Virksomheden Skatepro i Søften har succes med salg af udstyr til actionbegejstrede sportsudøvere i en række lande.

Den aarhusianske virksomhed Skatepro har forrige år fordoblet sit overskud efter skat sammenlignet med året forinden. Ifølge direktør Carsten Schmidt er det vigtigt at være ydmyg i en tid, hvor flere danske virksomheder kæmper med at få økonomien til at hænge sammen. Foto: Mads Frost

En hyggelig, afslappende tur på rulleskøjter eller en aften med tricks på det nye løbehjul er igen blevet populært blandt danskere i alle aldre. Det oplever skatevirksomheden Skatepro, der har hovedsæde i Søften nær Aarhus og sælger aktionspræget sportsudstyr i det meste af Europa samt USA og Canada.

Den aarhusianske virksomhed har de seneste år haft fremgang, og alt fra teenagere, sportsudøvere og børnefamilier er interesseret i firmaets udstyr - ikke mindst i forbindelse med coronakrisen, hvor store dele af samfundet har været lukket ned, har mange fået lyst til at prøve kræfter med rulleskøjter, bmx-cykler og skateboards.

»Vores salg har været mere end fordoblet under krisen. Interessen for at være udendørs og lave aktiviteter med familie og venner har været stigende de seneste måneder, men vores fremgang og den voksende interesse kan ikke alene tilskrives krisen,« siger Carsten Schmidt, der er direktør og medejer i Skatepro, som i dag er en af Europas største skatevirksomheder.

Skabt for kunderne

De seneste år har Skatepro nemlig ifølge direktøren oplevet øget efterspørgsel, og det kan ses i økonomien. Ifølge virksomhedens seneste regnskab for 2019 havde Skatepro et overskud på over 18 mio. kr. efter skat, hvilket er en tidobling sammenlignet med året før. Her lød overskuddet på ca. 1,8 mio. kr. efter skat.

Skatepro

Skatepro sælger actionpræget sportsustyr til kunder i hele verden.

Virksomheden består af en webshop og en skatebutik i Søften, hvor kunderne kan få vejledning og afhente varer.

Skatepro blev etableret i 1996 af Jakob Høy Biegel, som i dag er bestyrelsesformand i selskabet.

Virksomheden havde 2019 et nettoresultat på 18 mio. kr.

Kilde: Skatepro

»Vi er dybt taknemmeligt og ydmyge over for, at vi oplever fremgang. Særligt i denne tid, hvor flere danske virksomheder har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. 2018 var investeringernes år for os, og det har skabt et ekstraordinært godt afsæt i seneste regnskab. Vi investerede i en ekstern lagerløsning i udlandet, byggede til vores eget lager i Hinnerup og investerede i organisationen. Det tog en del ressourcer og fokus, men det gjorde til gengæld, at vi var klar til at tage et stort spring i væksten,« siger direktøren.

Samtidig ser han også Skatepros ekspansion til udlandet som en del af forklaringen på, hvorfor virksomheden har kunnet øge overskuddet. Bl.a. blev et stort eksternt lager forrige år tilføjet til virksomheden. Derudover er Skatepro i dag i 25 lande, hvor kunderne kan få hjælp på lokalsproget fra virksomhedens kundeservice i Søften. Her er 19 forskellige nationaliteter ansat.

»Det ligger dybt i vores dna at yde god kundeservice og være til rådighed for kunderne. Det er selvfølgelig kun muligt, hvis vi tjener penge, men vores grundlæggende holdning er, at vi er sat i verden for vores kunder, og det har vist sig at være en strategi, der holder,« siger Carsten Schmidt.

Lagerudvidelse på vej

Oprindeligt blev firmaet etableret som et studieprojekt i 1990’erne, da Skatepros stifter, Jakob Høy Biegel, læste til ingeniør og samtidig interesserede sig for rulleskøjter. Han er i dag bestyrelsesformand i virksomheden.

Carsten Schmidt blev medejer af Skatepro i 2010 og har siden august 2019 været direktør.

I 2018 udvidede Skatepro sit lager i Hinnerup med 1.500 kvm, og allerede igen i år udvider virksomheden lageret. Denne gang med 2.000 kvm.

BRANCHENYT
Læs også