Erhverv

Kinesisk pletskud: TikTok-ejers bundlinje bugner

Kinesiske ByteDances succes har resulteret i en formue, som den populære underholdningsplatform TikTok er med til at generere, skriver Bloomberg.

Kinas nyeste megasucces inden for techverdenen kan ud over at vokse også tjene penge - en hel del af dem.

ByteDance, som ejer den populære sociale musikmedie TikTok, hev 3 mia. dollars - svarende til 20 mia. kr. - hjem på bundlinjen i 2019. Det kom på baggrund af en omsætning på 17 mia. dollars, eller 115 mia. kr.

Det skriver Bloomberg på baggrund af kilder med indsigt i selskabets finanser.

Omsætningen er dermed mere end dobbelt så stor som i året forinden skriver Bloomberg, der også betegner ByteDance som verdens mest værdifulde startup.

ByteDance tiltrækker omkring 1,5 milliarder månedlige aktive brugere til en palette af apps, blandt andet TikTok, hvor primært børn og unge optager korte videoer. Der bliver ofte danset, mimet til sange og lagt musik og effekter ind over.

Tiktok er også godt igang med at vinde indpas hos det yngre danske publikum.

»Ingen af de kinesiske techselskaber har opnået dette niveau af succes i det globale marked før ByteDance,« siger Ke Yan, analytiker hos DZT Research, til Bloomberg.

Han mener, at ByteDance kan nå en værdisætning på mellem 150 og 180 mia. dollars i en muligt forestående børsnotering.

I april meddelte ByteDance, at der er så meget gang i forretningen, at der nu skal ansættes 10.000 nye medarbejdere globalt, skrev Financial Times.

BRANCHENYT
Læs også