Erhverv

Norwegian lider: Præsenterer nyt milliardunderskud

Det norske flyselskab kom ud af årets første tre måneder med et underskud på 3,3 mia. norske kr.

Arkivfoto: Hans Olav Nygård.

Helt som ventet har coronakrisen gjort rigtig ondt på det i forvejen hårdt pressede flyselskab Norwegian.

Som følge af coronaen, der har lammet den internationale flytrafik siden marts, kommer Norwegian ud af årets første tre måneder med milliardtab i både omsætning og resultat.

Det viser det kvartalsregnskab, som Norwegian har offentliggjort torsdag morgen.

Omsætningen styrtdykkede fra knap 8 mia. norske kroner sidste år til 6,5 mia. kr. i år, mens resultatet før skat lander på et minus på næsten 3,3 mia. norske kroner mod et minus på 2 mia. i samme periode sidste år.

Også driftsresultatet viser røde tal. Sidste kunne Norwegian i første kvartal notere et underskud på driften på knap 1,5 mia. norske kroner – det tal er nu vokset til et underskud på næsten 2,1 mia. kr.

»Tallene for første kvartal er som forventet hårdt påvirket af covid-19 krisen. De kommende måneder vil være udfordrende for både Norwegian og luftfartsindustrien,« siger Norwegians topchef Jacob Schram i forbindelse med regnskabet.

2020 skulle ellers have været året, hvor Norwegian vendte flere års økonomisk nedtur til sorte tal på bundlinjen. Men som følge af coronakrisen suspenderede Norwegian allerede i starten af marts forventningerne til året.

Norwegian fik i starten af maj forhandlet en stor krisepakke på plads med selskabets kreditorer, der betyder, at 10,8 mia. norske kroner blev konverteret fra gæld til egenkapital i form af aktier.

Derudover har aktionærerne sagt ja til, at Norwegian kan rejse 300-400 mio. norske kroner i en aktieemission.

Samtidig betyder redningspakken, at flyselskabet nu får adgang til 2,7 mia. norske kroner i statslige lån fra den norske stat.

Norwegian, første kvartal 2020. Nøgletal fra regnskabet:

Mio. norske kroner1. kvartal 20201. kvartal 2019
Omsætning6.5057.992
Driftsresultat-2.084-1.459
Resultat før skat-3.282-1.978
BRANCHENYT
Læs også