Erhverv

Kæmpekonkurser ruller ind på stribe i USA

USA oplever storkoncerner indgive konkursbegæringer i det hurtigste tempo siden finanskrisen.

Detailkæden J.C. Penney er en af de virksomheder, der har måttet indgive konkursbegæringer under coronakrisen. Foto: Bloomberg photo by Christopher Dilts

Coronakrisen er i gang fuld med at presse stribevis af store virksomheder ud over kanten og i betalingsstandsning.

Ikke siden finanskrisen i maj 2009 har USA registreret så mange konkursbegæringer for virksomheder med mere end 50 mio. dollars i gældsforpligtelser, som tilfældet har været i maj i år, skriver Bloomberg.

I maj søgte 27 store virksomheder af den størrelse om retslig beskyttelse mod kreditorerne gennem under de amerikanske Chapter 11- konkursregler. Her går virksomheden i betalingsstandsning med et henblik på en gennemføre en rekonstruktion.

I maj i 2009 lå det antal på 29 virksomheder med mere end 50 mio. dollars i gældsforpligtelser.

Blandt de fallerede selskaber tæller detailkæderne J.C. Penney, Neiman Marcus Group og J.Crew Group. Også luftfartsselskaberne Latam Airlines og Avianca Holdings har været tvunget til at indgive konkursbegæringer.

For få dage siden søgte det globale biludlejningsfirma Hertz om konkursbeskyttelse for dets aktiviteter i Nordamerika.

Siden årets start har i alt 98 storkoncerner indgivet konkursbegæringer, skriver Bloomberg.

I Danmark er de mest markante konkurser gået ud over bogkæden Arnold Busck, mens den danske modekoncern Masai har begæret sine selskaber i Norge og Sverige konkurs.

Den danske kapitalfondsejede modekoncern PWT Group kæmper lige nu for at redde butikskæderne Tøjeksperten og Wagner og har i forbindelse med restruktureringen valgt at trække stikket på den norske del af forretningen, hvor datterselskabet Wagno blev erklæret konkurs og 30 butikker lukkede.

BRANCHENYT
Læs også