Erhverv

Lego-arvinger taber millioner på dyre hobbyer

Et golfresort, en dyrehave og et gods koster igen familien Kirk Kristiansen millioner.

Thomas Kirk Kristiansen (foto) er i gang med at opføre golfresortet Great Northern. Foto: Mathias Svold

Mens Lego-koncernen spinder guld til ejerfamilien, går det den modsatte vej for arvingernes hobbyinvesteringer.

Lego-arvingerne Sofie, Thomas og Agnete Kirk Kristiansens hobbyer har givet underskud i årevis, og 2019 er ingen undtagelse.

Det viser holdingselskaberne for de tre arvinger.

Underskuddet i Thomas Kirk Kristiansens holdingsselskab, Kirk & Kirk Holding, lyder på 79 mio. kr. Det er især store investeringer i et af Danmarks store golfmekkaer, Great Northern, der trækker millioner ud af selskabet.

Han bor med sin familie i Kerteminde på Fyn, og det er nærmest i hans egen baghave, at han har brugt en masse tid og enorme summer på at bygge resortet. Resultatet i holdingsselskabet er forbedret i forhold til sidste år, men ikke helt så meget som forventet, lyder det i regnskabet.

»Det er lidt under det forventede, hvilket kan henføres til større omkostninger end forventet ved færdiggørelse og åbning af Great Northern Spa,« står der.

Thomas Kirk Kristiansens søster, Agnete Kirk Thinggaard, driver godset Julianelyst, som også opdrætter heste, og så er hun en så habil dressurrytter, at hun har redet for Danmark ved OL i disciplinen og forventes at gøre det igen i 2020.

Agnete Kirk Thinggaards holdingsselskab A&C Holding kommer ud med et overskud på 0,5 mio. kr. primært drevet af .heldige finansielle investeringer. Derimod har Julianelyst Gods kostet hende en større sum, viser regnskabet for godset, der kom ud med et underskud på 8,6 mio. kr. i 2019.

Sofie Kirk Kristiansen ejer godset Klelund, som hun gennem nogle år har brugt store trecifrede millionbeløb på dels af restaurere, og dels udvikle til en dyrehave, hvor målet er et naturligt og oprindeligt økosystem med nøglearter som krondyr og vildsvin, der bidrager til en varieret og dynamisk natur.

Hun kom ud med et underskud på knap 14 mio. kr. gennem holdingsselskabet Sofies Holdingsselskab.

BRANCHENYT
Læs også