Serier

Grænserne: Blandet modtagelse af restriktiv åbning fra Dansk Erhverv

Dansk Erhverv er positiv over for dele af den besluttede åbning, men frygter for Hovedstadsregionen.

Corona rammer verden
Adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, frygter for turismen i Hovedstaden og havde gerne set en hurtigere åbning. Foto: Stine Bidstrup.

Hos Dansk Erhverv ser man den delvise grænseåbning som et skridt i den rigtige retning, men man frygter for København og Øresundsregionen.

»Det er en god nyhed, at dele af Danmark nu kan se frem til at tage imod bl.a. tyske og norske turister, men store dele af erhvervslivet bliver økonomisk hårdt ramt af de strenge restriktioner for turismen,« siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv i en meddelelse.

Hos interesseorganisationen havde man dog håbet på en yderligere åbning.

»Vi havde gerne set, at genåbningen af Danmark kunne påbegyndes hurtigere. Desuden er der ingen tvivl om, at især Hovedstadsområdet og Øresundsregionen bliver hårdt ramt de fortsatte restriktioner. De får en svær sommer. Vi havde håbet på, at der var blevet åbnet yderligere, men da dette nu ikke sker, bliver det afgørende, at der fortsat er hjælp til de meget trængte brancher. Det handler om arbejdspladser,« siger Brian Mikkelsen videre i meddelelsen.

Dansk Erhverv anerkender, at netop de norske og tyske turister er vigtige for turismen i Danmark. Men den beklager de mange restriktioner.

Erhvervsorganisationen forudser, at vi vil se meget store økonomiske tab i turismebranchen, lufthavnen, hoteller, restaurationer, oplevelsesindustrien med videre.

BRANCHENYT
Læs også