Erhverv

Softbank-chef får fordoblet løn trods Wework-fadæse og historiske tab

Til trods for at have ansvaret for tab på 120 mia. kr. sidste år gør det ikke ondt i økonomien hos investeringschefen i Softbanks Vision-fond. Tværtimod har han fået en gedigen lønforhøjelse.

Masayoshi Son, der grundlagde Softbank, har givet en af sine investeringschefer en solid lønforhøjelse. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi

En lønchek på 100 mio. kr.

Det er, hvad investeringschefen Rajeev Misra i Softbanks tabsramte Vision Fund har fået for hans arbejde fra marts 2019 til marts 2020 - over dobbelt så meget som året forinden.

Det skriver Financial Times på baggrund af en notits sendt til aktionærerne.

Sidste år tog Softbanks Vision Fund ellers rekordstore tab på en række investeringer og fremlagde mandag et tab på 120 mia. kr. i fonden, primært fordi værdien af det hypede kontorudlejningsgigant WeWork imploderede. Derudover har coronavirussen sat dybe spor i nogle af fondens øvrige sats, blandt andet Uber og hotelkæden Oyo.

»Vi dummede os med hensyn til investeringen i WeWork. Jeg har flere gange indrømmet, at jeg var dum,« lød det mandag fra Masayoshi Son2-årige Masayoshi Son, der er stifter og direktør i teknologikonglomeratet Softbank.

Vision Fund forvalter en formue på 670 mia. kr.

I august sidste år var WeWork på vej mod en børsnotering med en forventet værdi på mindst 317 mia. kr. - blandt andet fastsat af gradvise investeringer af Softbank, som i alt har postet 95 mia. kr. i WeWork.

Børsnoteringen skulle skaffe 20-27 mia. dollars til yderligere ekspansion. Men da selskabet offentliggjorde prospektet inden børsnoteringen, begyndte alt at gå galt for WeWork.

Investeringsfolk, medier og analytikere kunne ikke få den astronomiske værdisætning til at give mening og kastede rundt med vendinger som »verdens mest vanvittige børsnotering«.

I første halvår af 2019 havde virksomheden et underskud på 6,1 mia. kroner mod en omsætning på 10,3 mia. kr.

Den heftige kritik i kølvandet på prospektets offentliggørelse fik til sidst WeWork til at aflyse hele børsnoteringen.

Det er dog ikke i Softbank alle relateret til WeWork-investeringen, der har fået en gedigen lønforhøjelse. Ron Fischer, næstformanden i Softbank, der tidligere har siddet i bestyrelsen i WeWork, har fået savet 79 pct. af sin løn.

BRANCHENYT
Læs også