Erhverv

Uber i modvind for at skrotte tusindvis af cykler

Efter at Uber i USA har solgt sine cykler og scootere til tjenesten Lime, er flere af dem blevet skrottet fremfor at skifte hænder.

Ubers cykeltjeneste Jump er blevet videresolgt til Lime i USA, og derefter er tusindvis af cykler blevet skrottet. Foto: Andreas Solaro // Ritzau Scanpix

Den populære køretjeneste Uber har det ikke helt nemt for tiden. For få uger siden måtte køretjenesten ud i en stor sparerunde for at skære forretningen til. Der blev skåret 3.000 stillinger, mens der kort forinden var skåret 3.700 stillinger.

Og nu er videoer og fotos af tusindvis af cykler og scootere, der bliver sendt til skrot, efter at Uber har videresolgt sine cykel- og scooteraktiviteter til Lime, begyndt at florere på sociale medier. For tusinder af køretøjer overgik ikke til Lime, der kun ville erhverve cykler, der endnu ikke var blevet stillet til rådighed for forbrugerne.

Det skriver CNN.

Uber har bekræftet overfor CNN Business, at en stor del af cykler og scootere er blevet sendt til ”genbrug”.

Også før udbruddet af coronavirus kæmpede Uber med store tab, men virksomhedens udfordringer er blot blevet større, efter at pandemien har fået antallet af ture til at falde med 80 pct. i april.

Ubers cykeltjeneste, der gik under navnet ”Jump”, blev købt af Uber for under to år siden, men nåede altså ikke at leve længe.

»Jeg ville aldrig have kunnet forestille mig, da jeg begyndte hos virksomheden for lidt over 90 dage siden, at vi kunne komme til at befinde os i den situation, vi er i i dag,« lød det fra Bill Knapp, der var leder af Ubers Jump-afdeling i en farvel-mail tidligere på måneden.

Læs også