Serier

Seadrill vil afnoteres i New York efter store markedsudfordringer

Markante ændringer i forretningsmiljøet og de negative effekter af coronakrisen har ramt det norske borerigselskab Seadrill, der nu vil afnoteres fra børsen i New York.

Corona rammer verden
Seadrill modtog i slutningen af marts en advarsel fra New York Stock Exchange (NYSE) for at have haft en for lav aktiekurs i periode på 30 handelsdage i træk. Foto: PR/Seadrill

Den sidste handelsdag forventes at være omkring den 19. juni, skriver Bloomberg News.

Seadrill modtog i slutningen af marts en advarsel fra New York Stock Exchange (NYSE) for at have haft en for lav aktiekurs i periode på 30 handelsdage i træk.

Mere præcist var selskabet aktie faldet til et niveau på under 1 dollar i gennemsnit, og dermed overholdt Seadrill ikke noteringsstandarden.

Selskabet offentliggjorde først selv den advarsel i starten af april.

Her lød det, at den norske koncern havde bekræftet intentionen om at leve op til fondsbørsens retningslinjer.

Nu har piben fået en anden lyd, da Seadrill i stedet vil lade sig afnotere i New York.

- På grund af en markant ændring i makromiljøet og effekterne af Covid-19 - og når man tager andre faktorer, som hænger sammen med at fastholde NYSE-noteringen, med i overvejelserne - har bestyrelsen besluttet, at en afnotering fra NYSE er i selskabets bedste interesse, skriver Seadrill tirsdag.

Selskabet vil fortsat være noteret på børsen i Oslo.

I løbet af foråret skabte coronakrisen og et massivt dyk i oliepriserne en fornyet usikkerhed for branchen.

Det har fået olieselskaberne til at skære i deres investeringer, og dermed falder efterspørgslen efter borerigsektorens leverancer også.

De udfordrende markedsvilkår i borerigsektoren ramte også regnskabstallene hos Seadrill, der konkurrerer med danske Maersk Drilling, i årets første kvartal.

Selskabet så sig nødsaget til at foretage en stor nedskrivning på 1,2 mia. dollar, og det fik underskuddet til at vokse til 1564 mio. dollar fra et minus på 199 mio. dollar året forinden.

Ifølge Seadrill har industrien to helt fundamentale udfordringer. Der er for mange borerigge i markedet, som bærer på for meget gæld.

- I kvartalet foretog vi en nedskrivning på 1,2 mia. dollar, da vi anerkendte, sammen med andre i sektoren, at det for et antal af vores aktiver i højere og højere grad er usandsynligt, at de vender tilbage til markedet og derfor er nødt til at blive skrottet, skriver selskabet.

I første kvartal steg omsætningen omvendt til 321 mio. dollar fra 302 mio. dollar i samme kvartal året forinden.

Det var samtidig bedre end en omsætning på 307 mio. dollar, som analytikerne havde ventet ifølge Bloomberg News.

Det ordinære driftsoverskud (EBITDA) var også en positiv overraskelse blandt analytikerne. I januar, februar og marts endte det på 55 mio. dollar mod forventningen på 33,3 mio. dollar.

De nuværende hårde forretningsvilkår i industrien kommer ikke til at forsvinde lige med det samme.

Det lavere investeringsniveau blandt olieselskaberne vil føre til et større ubalance mellem udbud og efterspørgsel.

Det vil ramme både udnyttelsesgraden og dagsraterne i sektoren, vurderer Seadrill.

BRANCHENYT
Læs også