Serier

Eli Lilly tester corona-lægemiddel på basis af blod fra overlevende

Corona rammer verden
Ifølge Wall Street Journal ventes Eli Lilly at have flere hundrede tusinde doseringer klar ved årsskiftet. Foto: AP Photo/Jeff Chiu

Det amerikanske medicoselskab Eli Lilly har indledt de første undersøgelser af et eksperimentelt lægemiddel, som er udviklet på baggrund af en blodprøve fra en tidligere Covid-19-patient.

Håbet er, at man kan drage fordel af de antistoffer, som den tidligere patient har udviklet, skriver Wall Street Journal.

De indledende undersøgelser af lægemidlet - der officielt går under navnet LY-CoV555 - skal bidrage til en forståelse af dets potentiale til at helbrede indlagte patienter med coronavirus.

Det er planen, at 32 personer skal deltage i undersøgelserne. Her vil de blandt andet få målt eventuelle bivirkninger.

Eli Lilly har desuden et ønske om at teste, hvorvidt det intravenøse medikament kan hindre smitte og dermed fungere som et forsvarsværk mod virusset, indtil en reel vaccine er fundet.

- Vi er ikke erfarne inden for vaccineudvikling, men vi er dygtige til at skabe og teste antistoffer. Det er en af vores styrker, så muligheden for at arbejde med antistoffer mod Covid-19 giver god mening, siger Daniel Skovronsky, forskningsleder i Eli Lilly, til Wall Street Journal.

Medicinalselskabet vil allerede nu begynde produktionen af lægemidlet, således at det ligger klar, hvis undersøgelserne giver positive resultater.

Ifølge Wall Street Journal ventes Eli Lilly at have flere hundrede tusinde doseringer klar ved årsskiftet.

BRANCHENYT
Læs også