Serier

Lufthansa er flyvende efter bestyrelse godkender redningspakke

Corona rammer verden
Lufthansa, der aflægger regnskab for første kvartal i morgen, onsdag, pointerer, at redningspakken skal betales tilbage så hurtigt som muligt. Foto: AP/Michael Sohn

Lufthansa stiger 7,7 pct. til 9,85 euro, efter at det tyske luftfartsselskabs bestyrelse har godkendt en redningspakke på 9 mia. euro fra den tyske regering, der vil tvinge selskabet til at afgive nogle af sine værdifulde landingstilladelser til rivalerne.

Det skriver Reuters

Godkendelsen markerer der sidste skridt i den komplekse redningsaktion af luftfartsselskabet, som er ramt hårdt af coronapandemiens negative indflydelse på rejsesektoren.

Planerne viser, at den tyske regering vil få en ejerandel på 20 pct. af selskabet, hvilket kan stige til 25 pct. plus én aktie, hvis selskabet forsøges overtaget. Yderligere vil regeringen også få to pladser i bestyrelsen.

Lufthansa vil være forpligtet til at overføre op til 24 start- og landingstilladelser i lufthavnene i Frankfurt og München.

Redningsplanen mangler dog fortsat at blive godkendt af myndighederne og af Lufthansas aktionærer, der mødes virtuelt til en ekstraordinær generalforsamling den 25. juni.

Lufthansa, der aflægger regnskab for første kvartal i morgen, onsdag, pointerer, at redningspakken skal betales tilbage så hurtigt som muligt.

BRANCHENYT
Læs også